2024.07.17, Szerda
Világszenzációk előtt végzett a második helyen a Magyar Zene Háza
magyarepitok.hu/Nagy Mihály

Világszenzációk előtt végzett a második helyen a Magyar Zene Háza

MTI, Városliget Zrt., magyarépítők.hu

2022.01.04. 15:30 - Füzi Nikolett

​A Magyar Építő által kivitelezett, világon egyedülálló szerkezettel rendelkező Magyar Zene Házát a világ 22 legjobb, 2022-ben megvalósuló kulturális látványossága közé választotta az egyik legmeghatározóbb nemzetközi programajánló magazin, a Time Out.

Hirdetés

A toplista, amelynek 2. helyét szerezte meg a Liget Budapest projektben megvalósuló Magyar Zene Háza, azokat az újdonságokat szedte csokorba, amelyeket a Time Out az új esztendő kiemelkedő új helyszíneiként, eseményeiként ajánl a nemzetközi turizmus számára – adta hírül közleményben a Városliget Zrt.

Az összegzés felidézi, hogy a létesítmény egyebek mellett olyan kulturális világszenzációk előtt végzett a második helyen, mint a New York-i Museum of Broadway, az isztambuli Modern Művészetek Múzeuma, a tajvani Művészeti Központ és a kairói Nagy Egyiptomi Múzeum, benne Tutanhamon sírjának teljes leletanyagával.

Az első helyre a Serge Gainsbourg francia énekes-zeneszerző életművét bemutató párizsi múzeumot sorolta a magazin.
 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu


Látványából adandóan a legjobban várt épületek közé került

Ahogyan arról már többször beszámolt lapunk, a Magyar Építő Zrt. kivitelezésével megépített, világon egyedülálló szerkezettel rendelkező Magyar Zene Háza látványos épületét december 16-án mutatták be a nagyközöség számára a fővárosi Városligetben. A helyszínen kiosztott tájékoztató szerint a Liget Budapest projekt keretében Sou Fujimoto tervei alapján létre jött épület január végén kiállítással és zenei programokkal nyitja meg a kapuit.

A komplexum lebonyolítási és műszaki ellenőrzési feladatait az Óbuda-Újlak Zrt. és a Főber Zrt. végezte el. A bonyolult tetőszerkezet acélvázát a Weinberg Kft. készítette, a vasbeton-szerkezet az Épszerk-Pannónia Invest munkája, az üvegelemeket pedig az Orosházaglas Kft. gyártotta. Sou Fujimoto magyar tervezőpartnere az M-Teampannon Kft. volt.

A japán sztárépítész által tervezett ház organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és hatalmas üvegfalaival összetéveszthetetlen látványt nyújt, nem véletlen, hogy világszerte a legjobban várt új épületek között tartja számon a nemzetközi szakma

- olvasható a közleményben.
 


Már a kezdetek óta komoly figyelem övezi a figyelemreméltó kortárs épületet

A Városliget fái között megbúvó, környezetével különleges összhangban lévő új intézmény sokszínű programkínálatával jövő év elejétől a zene számtalan élményét tárja majd a látogatók elé.

A Magyar Zene Háza az egykori lepusztult Hungexpo irodaházak helyén épült fel, az új épület környékén pedig egy évtizedekig elzárt és elhanyagolt, mintegy 7 ezer négyzetméternyi zöldfelület újult meg és válik ismét a Városliget szabadon látogatható parkfelületévé.

A közlemény felidézi, hogy

a Magyar Zene Háza épületére nem először figyel fel a nemzetközi szakma, megvalósulását már a kezdetek óta komoly figyelem övezi világszerte: a CNN és a World Architecture Community (WAC) is 2021 egyik legjobban várt új épületének nyilvánította.

A házat már a tervei alapján 2019-ben Európa legjobb középületének választották a rangos londoni International Property Awards megmérettetésen, ami az ingatlanszakma egyik legnagyobb, széles körben jegyzett elismerése. 2020-ban pedig a világ legjobb zenei tematikájú fejlesztésének járó fődíjat kapta meg: az amerikai Music Cities Awards kiírásában, a legjobb zenei tematikájú ingatlanfejlesztésnek járó kitüntetését.

A Time Out által kiadott teljes toplista ide kattintva olvasható el.
 

 

Iparági hírekMagyar Építő Zrt.Óbuda GroupMagyar Zene HázaVárosligetLiget Budapest ProjektM-Teampannon Kft.Épszerk-Pannónia Invest Kft.Weinberg '93 Építő Kft.Főber Zrt.Orosházaglas Kft.

Hírlevél

Hirdetés