2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Támogatási tevékenységével számos területen alkot maradandót a WHB
Fotók: WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Támogatási tevékenységével számos területen alkot maradandót a WHB

magyarepitok.hu

2022.01.30. 12:00 - Kolinek Nóra

A WHB Group a tavalyi évben is több tízmillió forint értékben támogatta a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat, emellett kulturális értékmegőrző és környezetvédelmi tevékenységet is folytatott.

Hirdetés

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. A vállalat támogatási politikáját határozott irányvonal mentén alakították ki az elmúlt 25 évben, és évről évre ennek mentén igyekeznek lehetőségeink szerint egyre több segítséget nyújtani.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne fogadnák nyitottan az újonnan felmerülő támogatási megkereséseket, sőt! A WHB Group nagyobb projektjei mellett, kisebb adományokkal is több helyen segít, amennyiben azok olyan célt szolgálnak, melyek egybevágnak a vállalat értékrendjével.

A koronavírus járvány kitörése szintén formálta a vállalat támogatási stratégiáját, és a jelenlegi helyzetben a WHB több tízmillió forintos támogatást nyújt az egészségügy számára.

A WHB támogatási tevékenységének legfontosabb területe a gyermekek segítése: számos, beteg gyermekeket gyógyító és hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó intézményt és szervezetet támogat rendszeresen, több tízmillió forintos nagyságrendben.

Ilyen például a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház beteg és koraszülött gyermekeket gyógyító osztályai, vagy a Daganatos Gyermekekért Alapítvány, de 2021-ben kiemelt figyelmet kapott a gyermekek testi, lelki, szellemi fejlődésének segítése is: ahogy arról tavaly nyáron már beszámoltunk a WHB egymillió forintot adományozott a Magyar Fényszív Alapítványnak.

Fotók: WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

 

Az adományokból a Böjte Csaba atya által támogatott otthonok is részesültek

A vállalat több alkalommal segített hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő gyermekeket és családokat. A Budapesten élő 15 éves Mikinél 1 éves korában diagnosztizálták az ataxia telangiectasia genetikai betegséget, melynek következtében 9 évesen kerekesszékbe került. A családnak nem volt lehetősége otthonuk akadálymentesítésére, amihez a WHB csapata segítséget nyújtott.

A fentieken túl a vállalat rendszeresen támogatja az erdélyi gyermekotthonok kis lakóit is.

2021-ben az adományok a Böjte Csaba atya által támogatott két gyermekotthonba, Petrozsenybe és Tusnádfürdőre kerültek, illetve egy családot is segítettek Székelyszentmihályon, ahol egy korábbi nevelt gyermekből azóta háromgyerekes családanyává cseperedett anyuka él a gyerekekkel. A WHB segítségével sikerült teljesen bebútorozni otthonukat.

A KHAM DROM Roma Integrációs Egyesülettel való összefogás eredményeként a vállalat 2 millió forint értékben adományozott konzervet, tartós élelmiszercsomagokat az ország különböző részein romatelepeken, mélyszegénységben élők részére.

Ahogy arról lapunkban is beszámoltunk a WHB Group 10 millió forinttal járult hozzá a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítéséhez. Az akció keretén belül 22 építőipari vállalattal közösen, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közvetítésével, mintegy 360 millió forint értékben 120 teljesen felszerelt és bútorozott lakókonténerrel segítették az áldozatokat.

 

Az értékek megőrzése is kiemelt szerephez jut

A WHB Groupot évtizedes jó kapcsolat fűzi a győri SZC Hild József Építőipari Technikumhoz és a Széchenyi Egyetemhez, és számos alkalommal nyújtott támogatást az intézményeknek.

Az anyagi támogatás mellett a vállalat a jövő építőipari szakembereinek képzéséhez is hozzájárul, így az együttműködést kiterjesztette a képzési területre is, melynek eredményeképp a HILD-es diákok nyári gyakornoki programon és a Széchenyi István Egyetem duális képzési programjában vehetnek részt.

A tavalyi évben a WHB – egyebek mellett – az egyik kiemelt mecénása volt a győri jubileumi év kiemelkedő programsorozatának, a Széchenyi Open Art Night-nak, és segítette Győrszemere önkormányzatát egy új közösségi- és kiállítótér kialakításában.

„Értékeink megőrzése az értékteremtés egy fontos formája”

 – fogalmazta meg Paár Attila, a WHB alapító tulajdonosa.

A fentiek szellemében a Balaton egyik ikonikus szállodája, a keszthelyi Helikon Hotel a felújítása során a vállalat számos értékes tárgyi eszközt adományozott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a keszthelyi Balaton Múzeum gyűjteményébe.

 

A környezetvédelem a kivitelezések egyik fontos eleme

Felelős vállalatként a WHB Group 2021-ben is folytatta a mobil visszagyűjtő akciót a KÖVET Egyesület kampányához csatlakozva és a Jane Goodall Intézet munkáját segítve. A vállalat telephelyein és irodaházaiban megvalósult a szelektív hulladékgyűjtés, a biatorbágyi irodaházban továbbra is lehetőség van elemek és hordozható akkumulátorok gyűjtésére, így az elemek nehézfém alkotóelemei nem kerülhetnek ellenőrizetlen körülmények között a természetbe.

A kivitelezések során kiemelt figyelmet fordítanak a természet megóvására, mint például a szegedi Pick Arénánál a vízzáró jetfal kivitelezését, valamint a ráépíthető mobil árvízvédelmi fal építését nagy körültekintéssel, a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva végezték el; ökológiai szempontból a fakivágást minimalizálták, és a meglévő vízoldali töltés rézsűt is rekultiválták.

 

„Ahogy eddig is, úgy továbbra is elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy minél inkább hozzájáruljunk a minket körülvevő társadalom életszínvonalának javításához, hogy jobb jövőt teremtsünk magunknak és gyermekeinknek, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük a rászorulókat, hogy támogassuk a kultúrát, megőrizzük értékeinket és óvjuk a természetet. Hiszem, hogy a legkisebb segítséggel is el lehet érni a változást, hogy valamilyen nagyobb érték teremtődjön, és ami talán a legfontosabb, hogy újra és újra visszataláljunk az összefogáshoz, és megtaláljuk a segítségnyújtás és a szolidaritás különböző eszközeit!”

 – fogalmazta meg Paár Attila.

 

Galéria

Iparági hírekWEST HUNGÁRIA BAU Kft.társadalmi felelősségvállalásCSR

Hírlevél

Hirdetés