2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Az építőipar kulcsterülete kapott lökést ezzel a szerződéssel
Fotók: Óbuda Group

Az építőipar kulcsterülete kapott lökést ezzel a szerződéssel

magyarepitok.hu

2022.02.10. 08:01 - Hegedűs Gergely

Az Óbuda Groupnál évtizedek alatt felhalmozódott tudás erős alapot adhat a projektmenedzser szakközgazdászok képzéséhez a Corvinus Egyetemen.

Hirdetés

Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Corvinus Egyetem, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség és az Óbuda Group. A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint az együttműködés célja, hogy megerősítsék általa a Corvinus Egyetem projektmenedzser szakközgazdász specialista szakirányú képzés gyakorlatorientált jellegét. Az egyezmény ezzel együtt a hazai projektmenedzser képzés fejlesztését, illetve a szakma és tudományterület elismertségének növelését, népszerűsítését is megcélozza.

Hogy a projektmenedzsment miért meghatározó terület, és hogyan hozhat jelentős előrelépést a hazai építőipar számára, azt a Magyarország egyik piacvezető mérnökirodájaként működő Óbuda Group vezetőivel korábban ebben az interjúban részleteztük.

A mostani összegzésből kiderül, a Corvinus Egyetem projektmenedzser szakközgazdász képzésének célja olyan projektmenedzserek képzése és továbbképzése, akik alapvetően nagyméretű projektek (pl. építőipari, közlekedési, logisztikai) menedzselésében tudnak hatékonyan közreműködni. A megállapodás értelmében a felek óraadó oktatókat is delegálnak a közösen kijelölt tárgyak oktatásához, így biztosítva, hogy elméleti és gyakorlati szakemberek is helyet kapjanak a szakirányú képzés oktatásában. 


A gyakorlati ismereteket az első naptól kezdve beépítik képzésbe

A fentieket megerősítve a Corvinus Egyetem executive degree programokért és szakirányú továbbképzésekért felelős dékánja a szerződés aláírásakor azt hangsúlyozta, hogy az együttműködés biztosítja a gyakorló szakemberek oktatóként történő megjelenését a programban. „Ezáltal valós eseteket, gyakorlati jelentőségű témákat tudunk feltárni, miközben szem előtt tartjuk a módszertani sajátosságokat" – mondta a megállapodásról Fehér Péter. "Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyakorlati ismeretek az első naptól kezdve beépüljenek képzési programjainkba” – tette hozzá.

Fotók: Óbuda Group


Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) elnöke azt emelte ki, hogy a három oldalú együttműködésben az elmélet, a széleskörű tudás és a gyakorlat koncentrálódik. „A PMSZ részvételével a képzés lehetőséget biztosít a leendő projektmenedzser szakemberek és a vállalatok jövőbeli összekapcsolódására. Hiszünk abban, hogy az oktatás és az üzleti területek együttműködésével valódi tapasztalaton alapuló képzés tud megvalósulni" – mutatott rá az elnök.


A tananyag fejlesztése és a közös kutatómunka is az együttműködés része

A közlemény arra is kitér, hogy az oktatásban való részvételen túl az Óbuda Group, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a Budapesti Corvinus Egyetem vállalta, hogy támogatást nyújtanak egymásnak a szak- és a tananyag folyamatos fejlesztésében, továbbá közös kutatási projektek és konferenciák megvalósításában.

Kálmán Péter, az Óbuda Group vezérigazgatója emlékeztetett, a cégcsoport közel 35 éves fennállása alatt mindig is kiemelt figyelmet fordított a jövő generációjának képzésére és támogatására. „Ezért nagy öröm számunkra a mostani stratégiai együttműködés megszületése. Bízunk benne, hogy az évtizedek alatt nálunk felhalmozódott tudás és tapasztalat ennek erős alapja lesz!” – zárta szavait a vezérigazgató.

Galéria

Iparági hírekÓbuda Groupprojektmenedzsment

Hírlevél

Hirdetés