2024.03.28, Csütörtök
Tanúsítvánnyal ismerték el az Indotek Group portfóliójába tartozó plázák akadálymentességét
Fotók: Indotek Group

Tanúsítvánnyal ismerték el az Indotek Group portfóliójába tartozó plázák akadálymentességét

magyarepitok.hu. Indotek Group

2022.04.16. 09:00 - Kolinek Nóra

Az itthon és külföldön összesen 38 bevásárlóközpontot működtető vállalat célja, hogy további plazákat vonjon be a tanúsításba.

Hirdetés

Akadálymentességi tanúsítványt kapott az Indotek Group Retail portfóliójába tartozó Budapest VIII. kerületében található Corvin és a Kaposváron található Kaposvár Plaza is – olvasható a társaság közleményében.

Az Access4you akadálymentességi auditorai 2021 szeptemberében végezték el a felmérést a Corvin Plázában, a tavaly ősszel felújított Kaposvár Plázában pedig idén februárban végeztek akadálymentességi vizsgálatot.

Mindkét pláza akadálymentesnek bizonyult kerekesszékes és mozgássérült, idős és mozgásukban korlátozott, babakocsival közlekedő, és kognitív zavarral élő látogatók számára. Az összegyűjtött információk egy mindenki számára elérhető adatbázisban, az Access4you weboldalán és applikációban érhetők el, így a látogatók előre tudnak tájékozódni a plázák akadálymentességéről.

 

Fotók: Indotek Group

Cél, hogy további plázákat is bevonjanak a minősítésbe

Felelős nagyvállalatként, valamint hazánk legnagyobb plázaportfóliójával rendelkező társaságaként az Indotek Group célja, hogy a jövőben további, a portfóliójába tartozó plázát is bevonjon a tanúsításba, törekedve a mindenki számára akadálymentes környezet kialakítására és az információ elérhetőségére – tájékoztatott a vállalat.

A közlemény ismerteti, hogy

az Access4you minősítési rendszere azokat a helyszíneket tekinti akadálymentesnek, ahol az adott speciális igényű érintetti csoport számára szabad a bejutás, a belső közlekedés, valamint a helyszín által nyújtott szolgáltatások akadálymentesen elérhetők és igénybe vehetők. Az Access4you által vizsgált területek között szerepel a megközelíthetőség, a bejárat, a külső és belső környezet, az ajtók, liftek és lépcsők, illetve a rámpák paraméterei, a berendezések sajátosságai, valamint az akadálymentes használatot támogató eszközök és szolgáltatások megléte.

„Magyarországon ma 1,5 millió speciális igényű ember él, így felelős nagyvállalatként a különböző ingatlanok, köztük a bevásárlóközpontok akadálymentessége alapvető célkitűzés az Indotek Group számára is. Az Access4you abban segít nekünk, hogy hozzájáruljunk a társadalmi egyenlőséghez, a szolgáltatások egyenlő esélyű elérhetőségéhez, valamint az akadályok nélküli élethez és élményekhez” – mondta el az Access4you minősítés kapcsán Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketingvezetője.

Az itthon és külföldön összesen 38 bevásárlóközpontot működtető Indotek Group célja, hogy a jövőben további plazákat vonjanak be az Access4you tanúsításba, ezzel is hozzájárulva a befogadó környezet kialakításhoz és fejlesztéséhez.

Galéria

Iparági hírekIndotek GroupKaposvárKaposvár PlázaAccess4youakadálymentességesélyegyenlőség

Hírlevél

Hirdetés