2022.05.21, Szombat

Hirdetés

Európai szinten is meghatározó építőipari vállalat jött létre magyar vezetéssel
Fotó: KÉSZ Csoport

Európai szinten is meghatározó építőipari vállalat jött létre magyar vezetéssel

magyarepitok.hu

2022.05.13. 11:31 - Szabó Ákos

A KÉSZ Csoport többségi tulajdont szerzett az alumínium-üveg homlokzattechnikával foglalkozó FRONTAL Holdingban.

Hirdetés

90 százalékos részesedést szerzett a KÉSZ Csoport, Magyarország egyik vezető építőipari vállalatcsoportja a FRONTAL Holding Zrt-ben. A tranzakció eredményeként közép- és kelet-európai szinten is egy rendkívül meghatározó alumínium-üveg homlokzattechnikai vállalat jött létre: nemzetközi szinten is jelentős az akvizíció. A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával meghatározó, 90 százalékos részesedést szerzett a FRONTAL Holding Zrt-ben Magyarország egyik vezető építőipari vállalatcsoportja, amellyel közleményük szerint a külpiaci terjeszkedésüket segíthetik tovább.

A tranzakciónak köszönhetően Közép- és Kelet-Európa egyik legjelentősebb alumínium-üveg homlokzattechnikai vállalata jött létre.

A FRONTAL Csoport legismertebb tagvállalatának, az Alufe Kft-nek a jogelődje a Fémmunkás Rt. 2000-ig alumínium homlokzatok, nyílászárók és lemezburkolatok komplett kivitelezését végezte, azóta a cégcsoport fő tevékenységét az üveghomlokzati rendszerek jelentik.

Vida Tamás, a KÉSZ vezérigazgatója azt nyilatkozta: a KÉSZ Csoport tevékenységéhez jól illeszkedik ez a felvásárlás. "A két cégcsoport együttműködése rendkívül erős alapokon nyugszik, hiszen a gyártástechnológia is azonos elven és saját erőforrás alapon működik, illetve mind a két fél törekszik a termék-, illetve digitalizációs fejlesztésekben rejlő szinergiák kihasználására. Hiszünk benne, hogy ezzel a lépéssel még komplexebb szolgáltatást tudunk biztosítani a nemzetközi, főként a nyugat- és észak-európai piacokon, mindezt aktív, folyamatos jelenléttel párosítva” – fejtette ki.

 

A német piac felé néznek kipróbált vezető szakemberekkel

A felek között született megállapodás értelmében Bikádi János, a FRONTAL Csoport alapítója és korábbi többségi tulajdonosa a továbbiakban stratégiai tanácsadóként segíti a németországi és hazai piaci terjeszkedés fenntartását, valamint az integrációt.

„A mostani ügylettel elinduló együttműködés sikerességét megalapozza, hogy a KÉSZ Csoport és a FRONTAL Csoport is azonos értékekre, főként az emberre és a szakértelemre épített, dinamikusan fejlődő szervezettel rendelkezik, amely irányításában az alapító mindmáig tevékenyen részt vesz. Bízunk benne, hogy a szinergiák kiaknázásával és termékkörünk bővítésével még magasabb szintű szolgáltatást tudunk nyújtani a partnereinknek” – mondta Bikádi János.

Iparági hírekKÉSZ CsoportFRONTAL Csoport

Hírlevél

Hirdetés