2024.04.24, Szerda
Régóta várt fejlesztések értek célba a 2F-Bau munkájával 2021-ben
magyarepitok.hu, 2F-Bau Kft.

Régóta várt fejlesztések értek célba a 2F-Bau munkájával 2021-ben

magyarepitok.hu

2021.12.31. 10:00 - Füzi Nikolett

A terveknek megfelelően teljesítette az évet a 2F-Bau Kft., a cég a nehézségek ellenére is több sikeres projektet zárhatott, és jelenleg is összetartó csapatmunkával dolgoznak több megvalósításán. Évösszegzéssel mutatjuk meg az idén megvalósult beruházásokat, és kitekintünk a cég jövőbeli terveire is.

Hirdetés

Sikeres évet zárhat 2021-ben a 2F-Bau Kft.: az építőipart súlytó nehézségek ellenére is eredményesen zárulhatott idén a cég által kivitelezett két nagyprojekt, továbbá több jelentős beruházás megvalósítása is elkezdődött, amelyeken jelenleg is dolgoznak a szakemberek.

A 2F-Bau Kft. projektvezetőjét, Wiedemann Viktort arra kértük, összegezze az elmúlt évet, amely a sok izgalmas, ugyanakkor nehéz helyzeteket is jelentő projektekről szólt. Emellett felvázolta azt is, milyen tervei vannak a cégnek a jövőt illetően.

Kiderült, a vírushelyzet olyannyira nem késztette meghátrálásra a céget, ugyanis a számos projektet irányító szakember így fogalmazott a kérdés kapcsán:

„Összességében jó és eredményes évet zártunk, sok izgalmas és nehéz projekttel. A vírus helyzet, mint mindenkit, hátráltatott minket is, de ezzel a helyzettel is megbirkóztunk. Egy nagyon jó csapat alkotja a társaságunkat, amelyben vállvetve oldjuk meg a feladatokat.”

Fotó: magyarepitok.hu/Erdei Mihály -  Wiedemann Viktor, a 2F Bau Kft. projektvezetője.


A cég munkájával válhatott korszerűvé egy csongrádi mezőgazdasági középiskola

2021. augusztus végén egy energetikai beruházásról számolt be lapunk, a 2F-Bau Kft. újította fel a csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületét.

Az egy évig tartó korszerűsítési munka az iskola főépületét érintette a Szentesi úton. Ezen épület a kornak megfelelő technológiai színvonalon létesült, de a határoló szerkezetek és az elavult, helyenként rosszul záródó nyílászárók már feleltek meg a hőtechnikai és épületszerkezettani követelményeknek, így az intézmény sokáig jelentős hőveszteséggel működött. Erre megoldást nyújtva,

a szakemberek kicserélték a mai energetikai követelményeknek nem megfelelő homlokzati nyílászárókat, továbbá napelemes rendszert is telepítettek.

Mindemellett a kivitelezők a felújítás során arra is ügyeltek, hogy az 1928-ban elkészült iskola építészeti jellege ne változzon nagy mértékben, így a régi lábazat megmaradt, és erre épült az egyedileg kifaragott terméskő burkolat.

Az intézmény körüli munkálatok júliusban fejeződtek be, szeptemberben pedig már a felújított iskolába csöngethettek be a csongrádi diákoknak.

Fotó: 2F Bau Kft.


Négy évtizede várt beruházás valósult meg egy Vas megyei iskolában

A cég munkájának köszönhetően idén szeptemberben egy másik, régóta tervezett iskolai beruházás is megvalósult a Vas megyei Rum község területén, ahol átadták a Rumi Rajki István Általános Iskola új tornatermét. Ezzel a településnek egy réges-régi álma vált valóra, ugyanis négy évtizedet kellett várniuk, hogy a község egy magas színvonalú sportlétesítménnyel gazdagodjon. A projekt során a jelenleg meglévő oktatási tömböt bővítették a tornateremmel, amit összekapcsoltak az iskola épületével: a diákok egy szélfogó előtéren át juthatnak el a testnevelés órák új helyszínére. A bejárat előtt továbbá egy fedett-nyitott várakozó tér is létesült.

Wiedemann Viktor elmondta, mindegyik projekt más és más, de ha azt a projektet kellene kiválasztani, amelyikre idén a legbüszkébbek, akkor egyet szeretne kiemelni: a rumi tornacsarnokot, annak egyedi tetőszerkezeti megvalósítása miatt:

„ha feltekintünk egy rétegelt, ragasztott fatartóból áll tetőszerkezet látunk, közte hajópadló burkolattal, ami által a sportcsarnok egy természetközeli érzést nyújt. A szerkezet rétegelt ragasztott fa tartókból áll, melynek a legyártása az üzemben, viszont a pontos méretre vágása a helyszínen történt, és csak több méretpróba után tudtuk beemelni a helyére”

- ismertette a projektvezető. Hozzátette, az idei év egyik legnagyobb kihívását jelentő projektek közé is szintén a tornacsarnok kivitelezését sorolná a projekt során felmerült speciális munkafolyamatok miatt.

Az új épület nem csak az iskola, hanem az egész település számára nagy jelentőségű, ugyanis lényeges megoldást kínál a testnevelés, sportolás és az egészséges életmódra nevelés feltételeihez, ami eddig nehézséget jelentett az iskola számára, ugyanis nem volt a létesítménynek saját tornaterme.
 

Fotó: magyarepitok.hu/Erdei Mihály


Egy több mint 20 éve várt lakóingatlan fejlesztés is elstartolt Szekszárdon, teljesen megújul az érintett városrész is

Ezt követően októberben, kezdetét vette az elmúlt 20 év legjelentősebb szekszárdi lakásfejlesztése is: a 2F-Bau Kft. kivitelezésében október 26-án lerakták a Városkapu lakópark alapkövét. A lakóingatlan fejlesztési program keretén belül családias közösségi és szabadidős tereket is építenek a Szekszárd kertvárosi részén épülő 114 lakásos társasházhoz.
 

Fotó: magyarepitok.hu/Erdei Mihály


A lakópark 6 tömbbel épül meg, melynek engedélyezése és kivitelezése két ütemben valósul meg összesen 15 000 négyzetméteren. A munkálatok már három hónapja zajlanak az első ütem 3 tömbjének építkezésén, a kivitelezők pedig arról is tájékoztattak, hogy csúsztatva folyik majd tovább mind a 3 tömb építése. Az első ütem várhatóan 2022 végig fog elkészülni, a második pedig 2023 év végére. A megállapodás részeként számos más fejlesztés is megvalósul a környéken: Teljesen megújul az érintett városrész is, többek között járdákat újítanak fel, továbbá zöldfelületet és parkolókat építenek ki.

Az lakóépületek 19 lakást tartalmaznak, a földszinten 4, az emeleteken pedig 5-5 lakást. A projekt a nagycsaládos életmódot kedvelőket célozza meg, akik számára fontos a zöld övezet és egy védett közösségi tér, közösségi funkciókkal színesítve. A tervek szerint a 6 épület sakktábla-szerűen fog elhelyezkedni, melynek köszönhetően az épületek közti távolságokat maximalizálják. Mindemellett, egy nagy játszótér is elkészül a lakóparkon belül.

Wiedemann Viktor, a játszótér kapcsán hangsúlyozta,

„egy nagyon korszerű és modern, minden igényt kielégítő játszóteret fogunk megvalósítani, ami szintén elő fogja segíteni, hogy a családos emberek a gyermekeikkel kikapcsolódhassanak a lakóhelyük mellett.„

Fotó: 2F-Bau Kft.

 

Új szerelőcsarnokkal bővül a balatonvilágosi Mathiász Innopark

Végezetül a cég az év végéhez közeledve egy aktuálisan zajló, Balatonvilágoson elhelyezkedő telephelyfejlesztési beruházásról számolt be lapunknak. A projekt keretén belül a már meglévő mellett, egy új szerelőcsarnok épül a Mathiász Innopark ipari területén a 2F-Bau Kft. kivitelezésében. A kéthektáros területen mintegy négyezer négyezetméternyi épületegyüttes található, ahol az üzemeltető kifejezetten olyan cégeknek kínál helyet, akiknek egyaránt fontos az innováció, a környezettudatosság és a fenntarthatóság.

Fotó: keycohouse.com

Az tereprendezési előkészületek már 2021. szeptemberében megkezdődtek, ezek során pedig néhány nehézséggel is szembe kellett nézniük a kivitelezőknek. A terület rossz talajviszonnyal rendelkezik, így annak érdekében, hogy megkezdődhessen az alapozás, a szakembereknek előbb CPT szondázást kellett elvégezniük, melynek eredményeképpen kiszámíthatóvá vált az alapzat süllyedése, valamint a teherbíró képessége is.

Ennek köszönhetően 2021. novemberére már elkészültek a szerelőcsarnok komplex tereprendezési és alapozási munkálatai, ezen felül helyére került a teljes acélszerkezet is. Következő lépésként a tető és homlokzati szendvicspanelek helyreillesztését végzik a szakemberek.

Fotó: 2F-Bau Kft.

Az újonnan épülő szerelőcsarnokban a már meglévő gyártócsarnokban összeállított, hazánkban eddig nem használt CLT (keresztirányú rétegragasztás) technikával készülő modulház-részeket tervezik össze- és készre szerelni a fenntarthatóság és energiahatékonyság jegyében. Emellett többek között a világon egyedülálló elektromos jetskik, úszóházak, mobil lakóegységek és előregyártott modulházak gyártásával és értékesítésével is foglalkoznak.


Jövőre is a fejlődés a fő cél, méghozzá környezetkímélőbb, új alternatív anyagok felhasználásával

Az idén elért sikerek mellett a cég stratégiájában jövőre is terveknek megfelelően folytatódnak a már folyamatban lévő beruházások, továbbá az újak tekintetében Wiedemann Viktor elmondta,

„mindenképpen a fejlődés es a bővülés útján szeretnénk maradni, ami az utóbbi éveket jellemezte. Nagy jövőt látunk az alternatív építő anyagok felhasználásában, ebben is szeretnénk maradandót alkotni.„

Végezetül pedig a projektvezető megköszönte minden eddigi projektben résztvevőnek az idei sikeres és kitartó munkáját, valamint év végi jókívánságát is kifejezte:

„Ezúton is szeretnénk Boldog Békés Ünnepeket kívánni minden munkatársunknak és családjuknak, partnereinknek, megrendelőinknek és vállalkozóinknak.„

Galéria

Iparági hírek2F Bau Kft.iskolafelújításúj iskolaépületoktatási beruházáscsarnoképítésüzemfejlesztéslakóparkcsaládi házakCsongrádRumSzekszárdBalatonvilágos

Hírlevél

Hirdetés