2024.04.25, Csütörtök
A gyermekeik táboroztatásával segíti dolgozóit a Mapei
Fotó: Mapei Kft.

A gyermekeik táboroztatásával segíti dolgozóit a Mapei

magyarepitok.hu

2022.09.07. 16:00 - Bíró Beáta

A nagyobb gyermekek kívánságára idén nyáron már „ottalvós” tábort is szervezett a cég. 

Hirdetés

Idén nyáron harmadik alkalommal táboroztatta dolgozóinak gyermekeit a Mapei Kft. Az építési anyagokat gyártó élvonalbeli vállalat felismerte: komoly nehézség a dolgozó szülőknek a gyermekfelügyelet megoldása a nyári szünetben. A táborokat nagyon szeretik a gyerekek, a szülők válláról pedig jelentős terhet vesz le, hogy biztonságban tudhatják gyermeküket a szünidő egy részében – olvasható a cég közleményében.

„Nyáron három hét tábort szerveztünk a dolgozók gyerekei számára, melyen 50 gyerek vett részt. Ebből két hét volt napközis tábor, egy hét pedig ottalvós. Utóbbit a nagyobb gyerekek kérték, az ő kívánságukra valósult meg, mert az előző években szoros barátságok alakultak ki a tábor alatt. Az ottalvás ma még csak a nagyobb, 11 év feletti gyerekeknek érhető el”

– ismertette Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A napközis turnusok helyszínéül a zsámbéki Hotel Szépia & Art Hotel szolgált, míg az ottalvós tábornak a vérteslovasi Erdei Iskola és Szabadidőpark adott otthont.

A gyerekek a szüleikkel együtt mentek reggel „munkába”. Míg a szülők dolgoznak, a gyerekek busszal utaztak a táborba, ahol szakképzett pedagógusok, egész napos játékkal és képességfejlesztő programokkal várják őket. A nap végén pedig együtt mennek haza. A szolgáltatás mind a sóskúti gyár, mind pedig a budaörsi cégközpont dolgozóinak elérhető.

A Mapei Kft. dolgozóinak szervezett nyári táborról egy kisfilm is készült.

 

 

A dolgozókkal törődni kell 

Markovich Béla szerint a munkáltatóknak törődnie kell a dolgozók jóllétével. Ennek érdekében tudatosan keresni kell, hogy a vállalat miben segíthet a munkatársaknak, akár a magánéleti kihívások megoldásában. Ha a gyerekek nyári szünidei felügyeletében kell a munkatársaknak segítség, akkor abban kell segíteni. Ez mindenki számára előnyös, hiszen a gyerekek jól érzik magukat, és a szülő is nyugodtan tud dolgozni. A szakember úgy véli, ennek a felfogásnak és az ilyen programoknak köszönhető, hogy a Mapei Kft.-nél tartósan rendkívül alacsony a fluktuáció.

Iparági hírekMapei Kft.táboroztatásnyári táboroktatás

Hírlevél

Hirdetés