2024.05.30, Csütörtök
Júliusban újra növekedett a magyar építőipar
Illusztráció - magyarepitok.hu

Júliusban újra növekedett a magyar építőipar

mti

2022.09.15. 09:30 - Hegedűs Gergely

Az év első hét hónapjában az építőipari termelés 6,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért volument.

Hirdetés

Júliusban 3,0 százalékkal nőtt az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve az előző havi 8,1 százalékos csökkenés után. A júniusinál 5,8 százalékkal nagyobb volt az ágazat szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).    

Az épületek építéséé 0,5 százalékkal, az egyéb építményeké 7,0 százalékkal növekedett éves összevetésben. A júliusban kötött új megrendelések értéke 16,6 százalékkal kisebb volt a tavaly júliusinál, épületek építésére 20,3, egyéb építmények építésére 13,0 százalékkal kevesebb szerződést kötöttek.   

Az építőipari vállalkozások július végi szerződésállományának volumene 0,3 százalékkal nagyobb volt a tavaly július véginél. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 14,7 százalékkal csökkent, az egyéb építményeké 12,2 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Az év első hét hónapjában az építőipari termelés 6,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét - közölte a KSH.

Hírlevél

Hirdetés