2024.07.21, Vasárnap
Ybl hallgatók látogatták meg az atlétikai világbajnokságnak helyszínt adó Duna-parti sportkomplexum építési munkálatait
Fotók: magyarepitok.hu/Erdei Mihály

Ybl hallgatók látogatták meg az atlétikai világbajnokságnak helyszínt adó Duna-parti sportkomplexum építési munkálatait

magyarepitok.hu, Magyar Építő Zrt.

2022.10.04. 10:29 - Füzi Nikolett

A Magyar Építő Zrt. programjában - melyet az Óbudai Egyetem Ybl karos hallgatói számára rendeztek - a részvevők egy izgalmas projektlátogatás keretein belül megismerhették a Nemzeti Atlétikai Stadion kivitelezésének részleteit.

Hirdetés

Különleges eseményen vehettek részt szeptember 9-én az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának hallgatói. A több, mint 130 éves múltra visszatekintő Magyar Építő Zrt. az idei Ybl szakmai naphoz kapcsolódóan több szerencsés hallgató számára is lehetőséget biztosított a ZÁÉV Zrt.-Magyar Építő Zrt. alkotta konzorcium kivitelezésében megvalósuló Nemzeti Atlétikai Stadion szakmai bejárására – derült ki a Magyar Építő Zrt. lapunkhoz eljuttatott tájékoztatásából.

 

 

A bejárásra a hallgatóknak a fent említett, évről-évre egyre népszerűbbé váló szakmai eseményen, az április 14-én megrendezett Ybl Szakmai napon keresztül nyílt lehetőségük részvételt nyerni.

A rendezvényen ezúttal is különböző - kifejezetten az építőiparban tevékenykedő - cégekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, így többek között a hazai építőipar egyik legnagyobb múltú, és meghatározó súlyú szereplője, a Magyar Építő Zrt. is képviseltette magát.

Az esemény célja, hogy az egyetemi hallgatókat, a friss diplomásokat, illetve a szakközépiskolásokat is összekössék az építőipar szereplőivel, mindezt egy kötetlen környezetben.

Ezen a napon a diákok megismerkedhetnek a cégekkel, előadásokon és bemutatókon vehetnek részt, mindemellett kiváló módja a hallgatóknak, hogy szakmai gyakorlatukhoz és a karrierjük beindításához kapcsolatokat építsenek ki, valamint, hogy akár egy nagyobb volumenű építkezésbe is személyes betekintést nyerhessenek.

 

 

A Nemzeti Atlétikai Stadion bejárásáról a Magyar Építő Zrt. egy izgalmas összefoglaló videót is megosztott, amelyet a vállalat YouTube csatornáján lehet megtekinteni:

 A hallgatók szakmai vezetés kíséretével ismerhették meg a kivitelezés részleteit

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a 2023-as Atlétikai Világbajnokságra épülő Nemzeti Atlétikai Stadion GenerálkivitelezőjeZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. alkotta konzorcium, építtetője pedig BMSK Zrt.

A stadionban a bejárás alatt is zajlottak a munkálatok. A hallgatókat szakmai vezetés kísérte végig a projekt helyszínén: Balás Ákos projektigazgató-helyettes, Győry Csaba Dávid projektvezető-helyettes, és Vedres Béla vállalkozásvezető-helyettes. A projektlátogatás keretein belül első körben egy rövid cégismertetőt és a projektelemekről szóló előadást tartottak, majd ezt követte az egész területre kiterjedő bejárás.

 

 

Ez idő alatt a hallgatók megtekinthették a létesítmény főbb projektelemeit, a stadion épületét, a 40 méteres főbejáratot, a 14 méteres aluljárót, és a 168 méter hosszú osztószigeti gyalogoshidat. A vállalat számára nagyon fontos, hogy a jövő munkavállalóit is be tudják vonni a kivitelezésbe, ezért szakmai gyakorlatos diákokat is szívesen fogadnak, sőt az elmúlt években érkeztek is Ybl karos hallgatók a Magyar Építő Zrt.-hez.

 

 

Galéria

Iparági hírekMagyar Építő Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.Nemzeti Atlétikai StadionYbl Szakmai Napstadionépítés

Hírlevél

Hirdetés