2024.03.19, Kedd
A Dubaji Világkiállítás fő helyszínének részleteiben a Mapei termékei köszönnek vissza
Fotók: Mapei

A Dubaji Világkiállítás fő helyszínének részleteiben a Mapei termékei köszönnek vissza

Mapei Kft.

2022.12.01. 07:42 - Kalácska-Nagy Nóra

A projekt méretét jól szemlélteti, hogy a szakemberek összesen mintegy 10 000 négyzetméteres felületen kezelték ULTRACARE védőszerekkel az elkészült felületeket.

Hirdetés

Az Egyesült Arab Emírségekben a koronavírus miatt egy évvel elhalasztott dubaji világkiállítás, az Expo 2020 Dubai 2021. október 1-jén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, majd 2022. március 31-én ért véget.

Az al-Vaszl Pláza az Expo 2020 nyitó- és zárórendezvényének helyszíne, a világkiállítás összes útjának metszéspontja. A városrész arab nevének jelentése „kapcsolat”, ami Dubaj azon szándékával is egybevág, hogy összehozza az embereket: itt keresztezi ugyanis egymást dubaji két meglévő metróvonala. Ráadásul a központi épületet fedő hatalmas – 65 méter magas és 150 méter átmérőjű – acélkupola egyben 360 fokos vetítővászon is.

 

A Mapei szerepvállalása

A Mapei környezetbarát termékeinek fontos szerepük volt abban, hogy a pláza végül a LEED v4 változat szerint a Core and Shell kategóriában „LEED Gold” minősítést szerezhetett. A kivitelezők a KERAFLEX MAXI S1 ragasztóhabarccsal rögzítették, majd a KERAPOXY, illetve helyenként az ULTRACOLOR PLUS fugázóhabarccsal fugázták ki a gránit padlólapokat.

A tágulási hézagokat MAPESIL LM hézagkitöltő anyaggal tömítették. A központi térhez kapcsolódóan több vizes helyiséget is kiépítettek, amelyek vízszigetelésére a MAPETEX SEL szövettel megerősített MAPELASTIC SMART habarcsot használták.

A szürke gránitburkolat ragasztására itt is a KERAFLEX MAXI S1, fugázására pedig a KERAPOXY biztosított megoldást.

A projekt méretét jól szemlélteti, hogy a szakemberek összesen mintegy 10 000 négyzetméteres felületen kezelték ULTRACARE védőszerekkel az elkészült felületeket.

Az al-Vaszl Pláza belsejében található Rove Hotel építéséhez – például a teraszon létesített úszómedence hidegburkolásához – is Mapei termékeket használtak.

A szálloda belsejében is Mapei termékeket alkalmaztak

Az expó területén található egyetlen szálloda, a Rove Expo 2020 Dubai Hotel bejárata ugyancsak a pláza belsejében van. A szállodaépületben a közös használatra szolgáló helyiségek porcelán padlóburkolatait KERABOND T ragasztóágyba fektették, a fugahézagokat pedig KERAPOXY-val töltötték ki, míg a kiszolgáló helyiségekben az aljzatok vízszigetelését a MAPELASTIC AQUADENFENSE, a MAPELASTIC SMART és a MAPETEX SEL termékekkel oldották meg, a kerámialapokat pedig ADESILEX P9 ragasztóval rögzítették a felületeken.

A közös használatra szolgáló helyiségek falaira ULTRATOP LOFT cementkötésű paszta került. Betonjavításhoz az Egyesült Arab Emírségekben gyártott és forgalmazott MAPEGROUT T60 ME és PLANITOP 400 ME termékeket használták. A hotel teraszán lévő úszómedencét a MAPELASTIC SMART cementkötésű habarccsal vízszigetelték, az üvegmozaikokat KERAPOXY ragasztóval rögzítették és KERAPOXY DESIGN-nal fugázták ki, a tágulási hézagokat pedig MAPEBAND szalaggal erősített MAPESIL AC-vel tömítették a kivitelezők.

Iparági hírekMapei Kft.kiállításépítőanyagok

Hírlevél

Hirdetés