2024.03.29, Péntek
Siófokon cserélnek hamarosan eszmét az ágazat kulcskérdéseiről a magyar és nemzetközi aszfaltipar vezető szakemberei
Illusztráció

Siófokon cserélnek hamarosan eszmét az ágazat kulcskérdéseiről a magyar és nemzetközi aszfaltipar vezető szakemberei

magyarepitok.hu

2023.02.06. 15:30 - Szabó Ákos

A kormány szervei, az MKIF és a kivitelezők is részt vesznek az aszfaltszakma meghatározó eseményén, ahol számos nemzetközi szaktekintély is előadást tart.

Hirdetés

Immár 23. alkalommal szervezik meg a Magyar Aszfaltipari Egyesülés (HAPA, Hungarian Asphalt Pavement Association) Nemzetközi Konferenciáját (másik, szintén használt nevén Aszfalt Konferenciáját), mely a magyar útépítők egyik legfontosabb és legbiztosabb találkozási pontja. A Siófoki Azúr Hotelben február 14-15-én megszervezésre kerülő renndezvényen a tágabb nemzetközi szakma is képviselteti magát vezető szakemberekkel. A jelenlevők formális és informális környezetben is egyeztethetnek a szakmai kérdésekről, illetve feléleszthetik személyes kapcsolataikat is.

 

 

Az eseményen olyan meghatározó ágazati szervezetek cégek is képviseltetik magukat, mint a Colas-csoport, a Duna Group, az Építési és Közlekedési Minisztérium, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., az MKIF – Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt., vagy a SWIETELSKY Magyarorsztág Kft.

A teljes lista (a részletes programmal együtt) itt olvasható, jelentkezni is ezen a linken lehet az eseményre.

 

A jövőért vállalt felelősség határozza meg a konferencia témaköreit

Idén, mint ahogy az elmúlt években is, az élhető jövőért érzett és tudatosan felvállalt közös felelősség határozza meg. Minderről Veress Tibor, a HAPA igazgatója tájékoztatta bővebben a magyarepitok.hu-t. „A két napos találkozón hat szekcióban keressük azokat a válaszokat, amelyek az energia és olajválság miatt, valamint a környezeti károkozások miatt vetődtek fel” – emelte ki a vezető szakember.

 

Veress Tibor a HAPA korábbi kongresszusán (fotó: Dernovics Tamás)

Veress Tibor lapunknak egyenként kommentálta az esemény szekcióit is.

  • Az első szekcióban egy új fogalommal, az Aszfalt 4.0-val foglalkoznak majd.
  • A második szekció a gépgyártóknak ad lehetőséget, hogy bemutassák a legújabb fejlesztéseiket.
  • A harmadik szekció azt a kérdést feszegeti, hogy miképpen lehetne Magyarországon is általánossá tenni a csökkentett aszfaltok felhasználását; valamint azt is, hogy a bontott aszfaltokat hogyan lehetne sokkal nagyobb arányban építsük újra az aszfalt burkolatokba.
  • A negyedik szekcióban egy nagyon aktuális kérdésre keresnek műszakilag indokolt választ: az aszfaltrácsok beépítésére a pályaszerkezeti rétegek közé.
  • Az ötödik szekció azoknak a cégeknek ad bemutatkozási lehetőséget, akik az aszfaltokhoz gyártanak olyan különleges adalékanyagokat, amelyekkel azok tulajdonsága a kívánt irányba befolyásolható.
  • Végül a hatodik szekcióban kitekintenek a mérnöki munka egyéb területeire, és bemutatjuk a munkacsoportok munkáját és terveit.

 

Nemzetközi előadások és lehetőség a networkingre

„Nem csak magyar előadók lesznek, de vállaltak előadásokat személyesen és online is spanyol, norvég, német, francia, lengyel, osztrák mérnökök, és fog jelentkezni egy magyar mérnök, aki Ausztráliából mondja el az ottani tapasztalatait. Összefoglalva egy érdekes, izgalmas két napot várok, sok újdonsággal, nem lebecsülve egyúttal a személyes találkozások jelentőségét” – informálta még lapunkat a HAPA főigazgatója.

Iparági hírekMagyar Aszfaltipari Egyesülés (HAPA)útépítésútfelújításColasDuna Aszfalt Zrt.Hódút Kft.Építési és Közlekedési MinisztériumMagyar Közút Nonprofit Zrt.MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.innovációzöld megoldások

Hírlevél

Hirdetés