2024.04.24, Szerda
Látványos videó készült hazánk legmagasabb épületéről - bepillantás a MOL Campus belsejébe
Fotó: MOL

Látványos videó készült hazánk legmagasabb épületéről - bepillantás a MOL Campus belsejébe

magyarepitok.hu, Market Építő Zrt.

2023.04.07. 10:00 - Füzi Nikolett

A Market Építő generálkivitelezésében létrejött MOL Campust 2022 decemberében adták át, a magyar magasépítő vállalat legújabb videótúrájában pedig ezúttal a toronyépület belső kialakítását is megmutatták.

Hirdetés

Újabb látványos videó készült a világviszonylatban is egyedülálló építészeti megoldásokkal készült MOL Campusról: a generálkivitelező Market Építő Zrt. YouTube csatorjánán nemrég közzétett bejegyzésében ezúttal az épület belső kialakításába és formavilágába engedett bepillantást.

 

 

Az új Duna-parti városnegyed, a BudaPart részeként felépült óriásprojekt kivitelezését lapunkban is végig kísértük: a 143 méter magas toronyépületet 2022 decemberében adták át, a három évig tartó építkezésről pedig egy korábbi összefoglaló timelaps videót is megosztottunk.

A létesítmény a felszín alatt 4 szinttel, a felszín felett 28 irodaszinttel teljesen egyedi térformálással épült meg.

 

Az épület megszerezte a legmagasabb fenntarthatósági minősítést is

Az irodaház a legszigorúbb fenntarthatósági követelményeknek megfelelő épület, mely a körforgásos gazdálkodás szellemében épült, felesleges erőforrás-pazarlás és környezetszennyezés nélkül. Ennek köszönhetően a MOL Campus BREEAM Excellent minősítéssel is rendelkezik.

A magyar óriáscég új központjának szerkezetépítési munkálataiban kulcsszerepe volt a Market leányvállalatának, a Moratus Kft.-nek. A komplex mélyépítési feladatok megvalósításáért a BAUER Magyarország Speciális Mélyépítő Kft. felelt, az acél- és tetőszerkezetek komplett gyártmánytervezésével, gyártásával és helyszíni kivitelezését pedig a KÉSZ Metaltech Kft. végezte. A gyártmánytervezés keretében kidolgozandó csomóponti számításokat a KÉSZ Csoport stratégiai partnere, a bim.GROUP Kft. végezte, a Mol Campus „A” épületében található több mint tizenkétezer négyzetméternyi terrazzo padlóburkolathoz pedig a Mapei termékeit alkalmazták.

A toronyház tavasztól a nyilvánosság előtt is megnyitotta a kapuit, ennek köszönhetően pedig a látogatók a 29. emeleti kilátóteraszra is felmehetnek.

A londoni Foster+Partners és a magyar Finta Stúdió által tervezett épületben a jövőben a MOL mintegy 2500 munkavállalója dolgozik. Az épületben a kilátóterasz mellett látogatói központ, két étterem és Fresh Corner is várja a nagyközönséget.

Iparági hírekMarket Építő Zrt.Moratus Kft.Bauer Magyarország Speciális Mélyépítő Kft.KÉSZ Csoportbim.GROUP Kft. Mapei Kft.MOL CampusBudaPart

Hírlevél

Hirdetés