2024.03.28, Csütörtök
Tízéves jubileumát ünnepli az ország első Four Points by Sheraton hotelje Kecskeméten
Fotók: KÉSZ Csoport

Tízéves jubileumát ünnepli az ország első Four Points by Sheraton hotelje Kecskeméten

KÉSZ Csoport

2023.05.11. 16:20 - Szabó Ákos

A KÉSZ Group birtokában álló és a csoport által üzemeltetett hotel innovatívan készül a következő évtizedre is.

Hirdetés

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont 2013 májusában nyitotta meg kapuit, a brand első hazai szállodájaként. Az épület helyén álló, egykori Fémmunkás Vállalat négyszintes irodaháza a KÉSZ Csoport 3,5 milliárd forintos beruházásának eredményeképpen született újjá és vált azóta a kecskeméti üzleti turizmus központjává – írja a hazai építőipar meghatározó szereplőjeként is ismert csoport közleményében.

A hotel történetének további érdekessége, hogy a KÉSZ Csoport nem csak kivitelezője, hanem tulajdonosa és üzemeltetője is a szállodának, így a cégcsoport a kezdetektől része és mozgatórugója a komplexum fejlődésének – teszik hozzá és kiemelik: az elmúlt tíz évben a szálloda egyértelműen hozzájárult a város és a térség turisztikai fejlődéséhez, számos konferenciának és nemzetközi rendezvénynek adott helyet.

 

Fotók: KÉSZ Csoport

 

Wellness- és konferenciaközpont

A kecskeméti Sheraton 136 szobával rendelkezik, köztük pedig 5 classic és egy penthouse exkluzív lakosztályt is kínál.

A kényelmi szolgáltatások is széleskörűek: a wellness részlegben

  • úszómedence,
  • jacuzzi,
  • szaunák
  • és fitneszterem is a vendégek rendelkezésére áll.

 

 

A hotel modern konferenciaközpontja 1400 m2-en várja vendégeit, 450 fő befogadására alkalmas bálterme három részre osztható, mellette pedig öt kisebb szekciótermet alakítottak ki, így számos különböző méretű és tematikájú rendezvény befogadására alkalmas.

 

Művészet az acélból

 

 

A szálloda kialakításakor kiemelt cél volt, hogy az épület jól illeszkedjen a helyi kultúrkörnyezetbe. A KÉSZ Csoport már két évtizede a kortárs művészet elkötelezett támogatójaként, a K-ARTS Művészeti Alapítvány működtetőjeként saját művészeti gyűjteményét is bemutatja az épületben.

Az alapítvány által támogatott művészek ipari körülmények között, a cégcsoport acélszerkezet-gyártó központjában főként hulladékokból hoznak létre különféle művészi alkotásokat, installációikat, így az épületben is megtalálhatóak ezek a műalkotások.

A parkolóban is ezek acélból és vasból készült művek fogadják a vendégeket, illetve a hotel belső tereiben is számos helyen találkozhatunk velük, így például a negyedik emeleten, ahol különböző grafikák és absztrakt fémes táblaképek is helyet kaptak. 

 

Nemzetközi elismerések és karitatív törekvések

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont fennállásának tíz éve alatt számos elismerést vehetett át. Környezetvédelmi törekvéseit 2014-ben „Zöld Hotel” minősítéssel, éjszakai kényelmét Sleepfriendly Hotel díjjal jutalmazták. A nyitás után egy évvel elnyerte a „Turizmus Minőségi Díjat”, sőt, az maga az épület megkapta az építőipar egyik legrangosabb hazai kitüntetését, az Építőipari Nívódíjat is.

A szálloda kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységére is, így együttműködik többek között az SOS Gyermekfalvakkal, a Csodalámpa Alapítvánnyal és a kecskeméti Karol Wojtila Barátság Központtal is. 2018-ban csatlakozott a Marriott International nagysikerű ,,You Eat, We Give” jótékonysági akciójához, így minden év szeptemberében és októberében a nehéz sorsú fiatalokat is kiemelten segíti.

Mindemellett a környezetvédelemre is nagy figyelmet fordítanak, ezért például 2017-ben az MVM Partner Zrt.-vel együttműködve villámtöltőt létesítettek a hotel parkolójában annak érdekében, hogy az elektromos gépjárművel érkező vendégeknek is lehetőséget biztosítson gépjárművük gyors és kényelmes töltésére.

 

 

Biztos kezekben van a vezetés

A szálloda nyitását levezénylő igazgató, Polgár Tibor 2019-ben távozott posztjáról, helyét a nyitás óta értékesítési és marketing vezetőként, később szállodaigazgató-helyettesként majd üzemeltetési igazgatóként dolgozó Juszkó Anita vette át, aki mára már a KÉSZ Csoport Szálláshely szolgáltatás és Vendéglátás üzletágvezetője is egyben. A szálloda állandó dolgozóinak száma jelenleg 40 fő, amely rendezvények alkalmával további munkavállalókkal egészül ki.

 

 

Galéria

Iparági hírekKÉSZ CsoportKecskemétszálloda

Hírlevél

Hirdetés