2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A LATEREX Junior Mérnök Program lett a legjobb gyakornoki program egy szakmai versenyen
Fotók: LATEREX Építő Zrt.

A LATEREX Junior Mérnök Program lett a legjobb gyakornoki program egy szakmai versenyen

magyarepitok.hu

2023.06.16. 10:54 - Bíró Beáta

Az építőipari vállalat nagy hangsúlyt fektet a fiatalok szakmai képzésére.

Hirdetés

Lapunk több ízben beszámolt a LATEREX Építő Zrt. sikeres Junior Programjáról. Magyarország meghatározó magasépítő vállalata tavaly júniusban indította hagyományteremtő tehetséggondozó programját, amely Arany minősítést nyert el a Zynternship Awards versenyen, Talent Starter kategóriában.

A pályakezdő és gyakornoki állásportál megmérettetésén a Talent Starter kategóriában a legkomplexebb és legjobban felépített gyakornoki projekteket értékelték. A nyolc pályázó közül a LATEREX programja bizonyult a legjobbnak.

Az egy hónapos kampányidőszakban érkezett közönségszavazatok és szakmai zsűri értékelése alapján is megmérették a beküldött pályamunkákat. A közönségszavazás során több mint 2000 szavazat érkezett a pályázati anyagokra, a szakmai zsűriben 12 szakkollégium és hallgatói szervezet vezetői vettek részt, többek között a magyar HÖOK egyik elnökségi tagja.

 

 

Értékelték a csapatépítést és a mentorálást

A zsűri visszajelzése szerint a program sikerességét mutatja, hogy az abban részt vett hallgatók később nagy arányban helyezkedtek el a vállalatnál. Pozitívumként emelték ki, hogy a programban a szakmai képzés mellett helyet kapott a csapatépítés is. Mint megfogalmazták: kevés olyan cég van, ahol ennyire nagy hangsúlyt fektetnek a csapatépítő eseményekre, mint a LATEREX-nél. Továbbá a béren kívüli juttatások is rendkívül vonzóak lehetnek a programban résztvevők számára, összehasonlítva a többi gyakornoki állással.

Volt zsűritag, aki a hallgatók mellé rendelt mentort hangsúlyozta, amely egy nagyon kedvező módja a céges kultúrába történő beilleszkedésnek, illetve a mérnöki feladatok gyakorlati elsajátítására. A LATEREX Építő Zrt. számos munkatársa közreműködött a fél éves program során, köztük kiemelt szerepet vállaltak: Buczkó Mária, Gerencsér András, Koncsek Péter, Frisch Zoltán, Bálint Zsolt és Kánai Zoltán.

A kategóriában induló nyolc pályázó között olyan nagyvállalatok is voltak, mint a Telecom, a K&H és a Nokia. Czétényi-Veres Edit, a LATEREX Építő Zrt. HR vezetője lapunknak elmondta:

Megtiszteltetés számunkra, hogy nemzetközileg elismert nagyvállalatokkal voltunk versenyben.

Ez egy innovatív program, a tehetséggondozás számunkra kulcsfontosságú terület. Büszkeséggel tölt el minket, hogy programunk nem csak a fiatalok körebén sikeres, hanem a szakmai zsűrinek is tetszett. A kitűnés lehetőséget ad vállalatunknak arra, hogy még vonzóbbá váljon a fiatalok és pályakezdők számára, valamint tovább erősítse márkaértékünket.”

 

 

A gyakorlati és elméleti tudást egyaránt fontosnak tartják

A LATEREX Cégcsoportnál már korábban is biztosítottak lehetőséget a hallgatók tanulmányait kiegészítő gyakorlatra, több diák is meghosszabbította a felsőoktatási intézmény által előírt időszakot, akadt több ízben visszatérő gyakornokuk is, s volt, aki a szakdolgozatát is a vállalatnál írta. 

Korábban Sztankov Attila, a LATEREX Építő Zrt. vezérigazgatója elmondta:

„A LATEREX felismerte, hogy az építőipar számára az elmúlt években a szakmunkás- és mérnökhiány jelentette a legnagyobb akadályt, és a foglalkoztatási nehézségekre reagálva döntött úgy a cég, hogy saját maga is szerepet vállal leendő munkatársainak képzésében.”

Az új Junior Mérnök Program is mindkét fél számára előnyös kapcsolatot hozott: a hallgatók az egyetemen szerzett elméleti tudás mellett éles munkakörnyezetben is megismerhették választott szakmájukat, a LATEREX Építő Zrt. pedig megtalálta azokat a tehetséges fiatalokat, akik az iskola befejezését követően a cég mérnök-bázisát erősítik.

A programban öt, diploma előtt álló fiatal vett részt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építő- és Építészmérnöki Karairól és az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karáról. Az előkészítés folyamatát a REGON Média Zrt. részéről Kincses Péter támogatta.

 

 

Iparági hírekLATEREX Építő Zrt.Laterex Junior Mérnök Program

Hírlevél

Hirdetés