2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Paradigmaváltás küszöbén az építőipar
Látványterv: BuildEXT

Paradigmaváltás küszöbén az építőipar

magyarepitok.hu

2023.09.04. 11:59 - Hegedűs Gergely

Az ágazat új, digitális ökoszisztémája egyre több területen mutatja meg magát, de nagy kérdés, hogyan válik ez kézzel fogható eredményeket hozó rendszerré. Egy meet up azoknak, akik a gyakorlatban szeretnék látni a BIM költségcsökkentő és egyéb áldásos hatásait.

Hirdetés

Miként válik nap végén a drága BIM a legnagyobb megtakarítássá? Többek közt erre a kérdésre is választ ad a BuildEXT Kft. szervezésében megvalósuló építőipari meet up szeptember 13-án és 14-én Budapesten.

Az eseményen a beharangozója szerint az építőipar 4.0 által megadott irány lesz a középpontban, és hogy miként áll össze az ágazat új, digitális ökoszisztémája hatékonyan működő operációs rendszerré. Arra is keresik majd a választ, hogy mindehhez a változáshoz milyen össz-szakági workflow, AI technológia, illetve szervezeti paradigmaváltás szükséges.

Mindezt kézzel fogható eszközökkel igyekeznek majd átadni, miután

  • esettanulmányban mutatnak klasszifikációt és BIM eszközöket, az ISO 19650-nek megfelelően;
  • továbbá live AR/VR/MR demót, ahol az alkalmazott BIM technológia a gyakorlatban is kipróbálható.


Versenyképes, gyors és hatékonyan működő iparág a cél

Az összegzésből az is kiderül, hogy az eseményt azoknak a beruházóknak, tapasztalt projektmenedzsereknek és senior tervezőknek szervezik, akik nyitottak a változásra és átfogó képet szeretnének kapni, hol jár az építőipar digitalizációja, és miként írja felül a hagyományos tervezési módszereket a digitalizáció.

„Régen a tervező rajzokat készített, mára a tervezőt integrátornak hívják és egy szofisztikált szoftverszinergiában információmodellt épít, amire applikációkat csatol és ez átalakítja a tervezés, a projekt menedzsment, az építés és az üzemeltetés folyamatát. Az eredmény az építőipar új operációs rendszere, új világszabvány, új állami szabályozás és a nap végén egy versenyképes, gyors és hatékonyan működő iparág”

– olvasható az ajánlóban.

A jövő szerdán este 6-kor kezdődő - továbbá a nagy érdeklődés miatt másnap, azaz jövő csütörtökön ugyanebben az időpontban szintén megrendezésre kerülő - eseménynek a ZenGarden Irodaház ad otthont a budai belvárosban, további részletek a linkre kattintva olvashatók.

Lapunk információi szerint az eredetileg szeptember 13-ra meghirdetett eseményre mindössze 48 óra alatt betelt a regisztráció, emiatt másnapra is meghirdetik a meet upot a szervezők, a túljelentkezést csütörtökre átirányítva. A csütörtöki eseményre ezen a linken lehet regisztrálni.

 

Iparági hírekBuildEXT Kft.BIMkonferenciainnovációdigitalizáció

Hírlevél

Hirdetés