2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A Magyar Zene Házán dolgozott, ma a Világ Legjobb Projektmenedzsere
Magyar Építő Zrt., Városliget Zrt.

A Magyar Zene Házán dolgozott, ma a Világ Legjobb Projektmenedzsere

magyarepítok.hu, Városliget Zrt.

2023.10.02. 17:37 - Móré Levente

Pém Attila díjával a Liget Budapest Projekthez kapcsolódó nemzetközi elismerések száma nőtt tovább.

Hirdetés

A „Világ Legjobb Projektmenedzsere” díjat nyerte el Sevillában Pém Attila, a Magyar Zene Háza projektvezetőjeként végzett világszínvonalú munkájáért. Az International Project Management Association (IPMA) által alapított díj a legrangosabb egyéni nemzetközi elismerés, amit egy projektvezető elnyerhet.

A szervezet hat kontinens hetven tagszervezete által jelölt elit mezőnyből választja ki a legjobbakat minden évben. A Liget Budapest Projekt részeként, a Városliget Zrt. irányítása alatt megvalósult Magyar Zene Háza teljeskörű koordinációjáéárt felelt Pém Attila, aki tervezőasztaltól az első látogató megérkezéséig gyakorlatilag együtt létezett és lélegzett a japán sztárépítész Sou Fujimoto tervei alapján épült, Magyar Építő Zrt. által kivitelezett, különleges épülettel. A ház tetőszerkezetének acélvázát a Weinberg  '93 Építő Kft. készítette, a vasbeton-szerkezet az Épszerk-Pannónia Invest munkája, a komplexum lebonyolítási és műszaki ellenőrzési feladatait pedig az Óbuda-Újlak Zrt. és a Főber Zrt. végezte el.

A ház 2022 januári nyitása óta elképesztő népszerűségnek örvend, látogatottsága már átlépte az egymillió főt, és a legfontosabb nemzetközi építészeti, turisztikai és kulturális elismerésekkel jutalmazták már, rövid idő alatt Európa egyik legtöbbet díjazott épületévé vált - derül ki a Liget Budapest sajközleményéből.

 

 

Összetett feladatok egy összetett épületen

„A Magyar Zene Háza megvalósítása során a projektmenedzsment, az ingatlanfejlesztés, az építőipar, a tartalomfejlesztés, az üzemeltetés és a kommunikáció terén számos újítást kellett alkalmazni. Össze kellett hangolni a nemzetközi tervező csapat és a hazai alvállalkozók munkáját, a két fél kulturális és szakmai szokásait, mindezt a COVID és a lezárások közepén” – mondta el a díj kapcsán Pém Attila. A projektvezető rendkívül sokrétű és összetett feladatokat látott el, többek között felelőssége volt beruházási és költségvetési terv készítése, beruházási ütemterv készítése, projekthatáridők nyomon követése. Kivitelezői munka irányítása, követése, a beruházói érdekek, döntések képviselete, engedélyezési folyamatok irányítása.

 

Szokatlanul harmonikus épület

A Magyar Zene Háza ikonikus jellemzője az organikus tetőszerkezete, az épület lebegő tetejét a hang rezgésének vizuális képéből, a hanghullámból kiindulva formálta meg a tervező. A tetőzetében szinte nincs két párhuzamos elem, nincs derékszög, minden különleges; felületét közel 100 egyedi tervezésű fénykút töri át, amelyek közül több átvezeti a természetes fényt a belső terekbe, és ezzel különleges atmoszférát teremt

Iparági hírekMagyar Zene HázaelismerésVárosligetLiget Budapest ProjektMagyar Építő Zrt.Weinberg '93 Építő Kft.Épszerk-Pannónia Invest Kft.Óbuda-Újlak Zrt.Főber Zrt.

Hírlevél

Hirdetés