2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Megújult útburkolattal vált biztonságosabbá ennek a békési kórháznak a közlekedése
Fotók: Geszti Dániel/magyarepitok.hu

Megújult útburkolattal vált biztonságosabbá ennek a békési kórháznak a közlekedése

magyarepitok.hu

2023.10.06. 15:27 - Hegedűs Gergely

Az útfelújítást a Duna Aszfalt adományként kivitelezte a mintegy 25 millió forintos projektben.

Hirdetés

Jobb és biztonságosabb feltételekkel várja a pácienseit Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai Pándy Kálmán tagkórháza egy most átadott fejlesztésnek köszönhetően – derült ki a Duna Aszfalt Zrt. közleményéből. A munkálatok során egy korábban rossz állapotú 850 négyzetméternyi útburkolatot újítottak fel a Semmelweis-tömbnél. Emellett egy használhatatlanná vált bejárati lift helyett egy új vasbeton rámpát hoztak létre, segítve a közlekedést és a bejutást az intézménybe.

A csapadékvíz elvezetéssel ellátott új útburkolat és a vasbeton rámpa kivitelezését a Duna Aszfalt Zrt. adományként végezte el a kórház számára. A támogatás mértéke önköltségi áron is meghaladja a 25 millió forintot.

A fejlesztést az indokolta, hogy a kórházépület előtti útszakasz – a Semmelweis utcai régi főbejárattól az új műtéti tömbig – nagyon elhasználódott, és balesetveszélyesé vált, miközben minden nap nagy volt rajta a forgalom. A felújítás így időszerű volt, amelyhez folyamatosan keresték a lehetőségeket az intézményben.


Az egészségügy mellett a sport világában is fellépnek támogatóként

Az október 5-i átadó eseményen Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, dr. Becsei László főigazgató főorvos, valamint Puskás Béla, a Duna Aszfalt Zrt. területi igazgatója és Tóth László, a Duna Aszfalt Zrt. igazgatósági elnöke is jelen volt. Dr. Becsei László hangsúlyozta, a Duna Aszfalt Zrt. által kivitelezett munka biztonságossá tette az épület megközelítését. „A mentőautók, a babakocsik és a gyalogosok az akadálymentes, felújított útszakaszon át közelíthetik meg most már az épületet” – tette hozzá.

Tóth László beszédében kiemelte, a közel 35 éves múltra visszatekintő vállalat történetében a jótékonykodás mindig is kiemelt jelentőséggel bírt.

„Különösképpen az egészségügy területén szoktunk odaállni egy-egy jó ügy mellé, legyen szó akár felújításról vagy műszerbeszerzésről. Ugyanakkor a sport világában is jelen vagyunk több hazai csapat szponzoraként” – árulta el az igazgatósági elnök.

Emlékeztetett, a társaság rendszeresen támogatja a hazai egészségügyi intézményeket, így tett a közelmúltban is, amikor a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházat támogatta 30 millió forint értékű eszközparkkal. Ennek köszönhetően a kecskeméti kórház Gyermekkardiológiai osztálya és Tüdőbelgyógyászati osztálya jutott egy-egy nagyértékű, fontos műszerhez.

Galéria

Iparági hírekDuna Aszfalt Zrt.Gyulakórházfejlesztésútfelújítástársadalmi felelősségvállalás

Hírlevél

Hirdetés