2024.07.13, Szombat
Újház: Jelentősen több építőanyagot adtak el februárban, mint egy hónappal előtte
Illusztráció

Újház: Jelentősen több építőanyagot adtak el februárban, mint egy hónappal előtte

mti

2024.03.18. 13:39 - Szabó Ákos

A meghatározó piaci szereplőként ismert cég 15 százalékos értékesítésemelkedésről számolt be. A téglák forgalma közel másfélszeresére nőtt és ez még csak nem is a legerőteljesebb lendülettel emelkedő mutató.

Hirdetés

Februárban 15 hónap után először növekedett az építőanyagértékesítés volumene éves alapon, szinte az összes árucsoportban pozitív irányba fordultak a mutatók -  tájékoztattott az Újház Zrt.

A magyar tulajdonú építőanyag-kereskedelmi hálózat saját adatai alapján arról számolt be, hogy a múlt hónapban az összes eladott építőanyag mennyisége 14,9 százalékkal nőtt, míg a tavalyi utolsó negyedévben a piac még ötödével (21 százalék) zsugorodott.

A szerkezetépítési szegmensben a forgalom februárban 27,7 százalékkal növekedett, a téglák forgalma 44,9 százalékkal, a beton zsalukövek forgalma 69 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölték.

A fő termékcsoportok közül kizárólag a szárazépítészetnél (jellemzően gipszkarton és tartozékai) volt visszaesés.

 

Ott is emelkedést látnak, ahol még csak most indulhat be a támogatási program

Az Újház Zrt. átlagosan 20 százalékos növekedést regisztrált a hőszigetelő anyagok forgalmában. A társaság elnöke, Juhász Attila az adatokat értékelve elmondta, hogy

ez a termékcsoport annak ellenére növekedett, hogy sokan kivártak egy esetleges állami energiahatékonysági program elindítására számítva.

Nem szabad túlértékelni egyetlen hónap adatait, így most még nem beszélhetünk egyértelmű trendfordulóról, de több tényező is azt mutatja, hogy elkezdődött a kilábalás - tette hozzá.

Iparági híreképítőanyagokÚjháziparági elemzés

Hírlevél

Hirdetés