2024.09.19, Csütörtök
Az európai út- és vasúépítő szakemberek előadásaival ünneplik a MAÚT jubileumát
Fotó: illusztráció (magyarepitok.hu)/ Nagy Mihály

Az európai út- és vasúépítő szakemberek előadásaival ünneplik a MAÚT jubileumát

magyarepitok.hu

2024.09.17. 14:30 - Sándor Csilla

Magyarországon ritkán hallható nemzetközi és hazai előadókkal rendezi meg, az idén fennállásának 30 éves jubileumát ünneplő MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság, a MAÚT30 Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát.   

Hirdetés

Az október 1-2. közötti budapesti tudományos tanácskozás témái között szerepel többek között: műszaki szabályozási rendszerek, a klíma-check és dekarbonizáció, a megtérülő innováció, a társadalmi felelősségvállalás, a körforgásos gazdaság, a mobilitási technológiák és a fenntarthatóság.

Innováció és megtérülés az építőiparban

A megtérülő innováció szemszögéből az előadók bemutatják a szerkezetépítés, a digitalizáció, automatizáció és mesterséges intelligencia terén elért eredményeket, de terítéken lesznek egyebek mellett a magyarországi autópályák útfenntartásának kérdései is.
A szimpózium témái között bemutatják a magyarországi hídépítéseket és a Csehországban alkalmazott beton alagútbélések építési technológiáit is.

Társadalmi felelősségvállalás az iparágban

Az esemény második napjának fő témája a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság. A hazai és a nemzetközi előadók olyan kérdéseket járnak körül, mint a zaj- és az energiafelhasználás csökkentése, a nagyvárosi életminőség javítása a mobilitási technológiák összekapcsolásával.

A jövő szakemberei is bemutatkoznak

A szimpózium záróeseményeként a NextGen pályázaton induló fiatalok kapnak lehetőséget a felszólalásra, ezzel is biztosítva a szakmai utánpótlás támogatását és a jövő szakembereinek bemutatkozását.
Az esemény különlegessége, hogy a hazaikon kívül, nemzetközi előadók is részt vesznek a szimpóziumon, többek között az European Union Agency for Railways, az FSV Austria, a TU Delft és a Czech Technical University Prague képviseletében.
A szimpózium részletes programjához kattintson IDE!

Iparági hírekMAÚTMAÚT30 Nemzetközi Tudományos Szimpózium

Hírlevél

Hirdetés