2024.04.16, Kedd
Jégcsarnok lesz a tatabányai műjégpályából

Jégcsarnok lesz a tatabányai műjégpályából

o2hir.hu, mti

2016.03.02. 15:10 - Hegedűs Gergely

Közel 260 millió forintos beruházásból tető kerül a tatabányai jégpálya fölé. A bővítés második ütemében öltözők, szárító és egyéb helyiségek, valamint egy 300 fős lelátó épül. A projekt a helyi jégkorongozóknak, gyorskorcsolyázóknak és a pályát hétvégente használó több ezer embernek teremt bővülő sportolási lehetőséget.​

Hirdetés

A pályát üzemeltető Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület elnöke arról számolt be, az 1984 óta működő létesítmény fejlesztése március elején kezdődik meg és június végére készül el. A projekt kivitelezője a tatabányai T-Mátrix Kft., a költséget 170 millió forintos TAO-támogatás és a város önrésze biztosítja.

Németh Péter elmondta, az egyesület megkezdte a bővítés második ütemének tervezését is, melyben öltözők, szárító és egyéb helyiségek, valamint egy 300 fős lelátó szerepel. Továbbá kialakítanak egy előcsarnokot, valamint modernizálják a pálya belső terét.

A beruházás egyik oka, hogy az elmúlt évek szokatlanul enyhe téli időjárása miatt meglehetősen lerövidült a pálya működési szezonja. A most megépülő íves, acélszerkezetű tető segítségével jelentősen kibővíthető lesz a jégpálya működési ideje.

„A projekt megfelelő körülményeket teremt az utánpótlás korosztályokban játszó jégkorongozóknak, a gyorskorcsolyázóknak, valamint a pályát hétvégenként használó több ezer embernek” - ismertette az elnök.

Galéria

Mi épül?TatabányaT-Mátrix Kft.

Hírlevél

Hirdetés