2024.04.21, Vasárnap
Képzésekkel és kedvezményekkel segít a Magyar Szakember Közösség
magyarepitok.hu

Képzésekkel és kedvezményekkel segít a Magyar Szakember Közösség

magyarepitok.hu

2016.06.15. 20:11 - Antal Zsófia

Június 11-én Budapesten tartották az első Országos Építőipari Szakember Találkozót. A háromszáz fős rendezvényen megalapításra került a Magyar Szakember Közösség, melynek célja az építőipari szakemberek támogatása.

Hirdetés

A rendezvényt szervező Mapei idei stratégiájában hangsúlyos szerepet kap a szakemberhiány elleni küzdelem. Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője előadásában elmondta, hogy felméréseik szerint az építőipari szakemberek többsége nem tud jövedelmezően vállalkozni. Nem tudnak annyi bevételt termelni és a költségeket úgy kézben tartani, hogy a megfelelő működés mellett a vállalkozás fejlesztésére is jusson.

Ahhoz, hogy ez megváltozzon, Markovich szerint mindenkinek tennie kell, de legelőször maguknak a szakembereknek. A változás könnyebb és eredményesebb egy támogató közösségben, ezért jött létre a Magyar Szakember Közösség.

A közösség legfontosabb célja, hogy segítsen tagjainak több bevételt szerezni, csökkenteni a költségeket és fejleszteni a szakmai és cégvezetési tudást. A másik nagy cél a szakmunka és a szakemberek társadalmi elismerésének növelése, valamint a szakma népszerűsítése a fiatalok körében.

A kezdeményezéshez mintegy 100 fő csatlakozott a rendezvényen. Jelenleg kedvezményes tankolás és mobilszolgáltatás, szakmai és üzleti képzések, online jelenlét biztosítása, megrendelők felé való ajánlás igénybevételére biztosítanak lehetőséget a tagoknak. Emellett negyedévente terveznek gyűléseket, minden alkalommal más vidéki helyszínen.

A szervezethez minden építőipari szakember csatlakozhat, érdeklődni a www.szakemberkozosseg.hu oldalon lehet.

A sikeresnek ítélt szakember találkozót 2017-ben újra megrendezik.

 

Galéria

Mapei Kft.Iparági hírekkonferenciaszakemberképzésszakemberhiány

Hírlevél

Hirdetés