2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Új játékokkal és zöld területtel bővült Kecskemét népszerű játszótere
kecskemet.hu

Új játékokkal és zöld területtel bővült Kecskemét népszerű játszótere

kecskemet.hu

2018.10.15. 14:35 - Veres Ida

A KÉSZ Csoport által a játszótér régi eszközei megújultak, de új játékok és padok is helyet kaptak a Széchenyi sétányon.

Hirdetés

Megújult Kecskemét játszótere a Széchenyi sétányon. A KÉSZ Csoport által 11 éve felújított „FürKÉSZ” játszótér most a város önkormányzatával közösen, 10 millió forintból szépült meg – olvasható a kecskemet.hu oldalon.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Polgár Tibor, a KÉSZ Csoport üzleti vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a cégcsoport életében fontos szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalás és az utánpótlás-nevelés, ennek fényében került sor a beruházásra. A kivitelezés során korszerűsítette, parkosította, kibővítette és új játékokkal is színesítette az elhasználódott játszóteret a kivitelező cég.

A gyerekek olyan új játékokat is birtokba vehetnek, mint például a csúszdás óriásmozdony, a színes háromágú csillagvár és a kuckós homokozó.

Polgár Tibor elmondta, hogy a cég büszke arra, hogy saját erőforrásait felhasználva, határidőre teljesítette vállalását.

Új játékokat és zöld területeket is kapott a park

A menthetetlenül rossz állapotba lévő játszóeszközök helyett három teljesen új, sokfunkciós, kreativitásra és játékra ösztönző eszköz kapott helyet, valamint elhelyezésre került egy új homokozó is a meglévő megtartása mellett.

A játszóeszközök környezetrendezése is szempont volt: a tereprendezési, füvesítési munkák és a sétaúthálózat burkolatának felújítása mellett megtörtént a teljes pad- és hulladékgyűjtő állomány cseréje is. A játszótér egyik központi facsoportja alatt új, virágzó növénysziget létesült.

A népszerűvé vált játszótérre ráfért az újítás

A játszótér első ízben 2007-ben a KÉSZ Csoport Kecskemét városának felajánlott adományaként újult meg, ekkor kapta a „FürKész” nevet is. A teljes körűen, az akkori legújabb szabványoknak és előírásoknak is megfelelően felújított, modernizált játszóteret a környék lakói és a távolabbi városrészek gyermekei egyaránt előszeretettel használták. Az akkori felújításnak köszönhetően a játszótér népszerűsége tovább nőtt, a népszerűséggel azonban az intenzív használat is együtt járt, ezért volt szükség az átfogó felújításra.

KirakatKecskemétközparkKÉSZ Csoport

Hírlevél

Hirdetés