2024.04.25, Csütörtök
Több száz gyerek táborozhat a Balatonnál a Duna Aszfalt támogatásával
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Több száz gyerek táborozhat a Balatonnál a Duna Aszfalt támogatásával

magyarepitok.hu

2019.06.03. 14:53

A több mint egy hetes rehabilitációs és alkotótábor költségvetésének több mint felét a hazai építőipar meghatározó szereplője finanszírozza.

Május 31. és június 8. között, Balatonföldváron kerül megrendezésre az idén már 300 hadiárvát és rászoruló gyereket, illetve kísérőiket fogadó rehabilitációs és alkotótábor, melyet Magyarország egyik vezető nagyvállalata, a Duna Aszfalt támogat. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a tavalyi évhez hasonlóan a mélyépítő vállalat idén is hozzájárult a tábor megvalósulásához – a rendezvény költségvetésének több mint felét, vagyis 13,5 millió forintot adományozott a lebonyolító szervezet számára.

Az idén 30 éves civil szervezet, a Kárpátaljai Szövetség az elmúlt években több száz kárpátaljai rászoruló gyermek rehabilitációs táboroztatását szervezte meg Balatonföldváron. 2016 óta a tábor az orosz-ukrán katonai konfliktus szomorú következményei miatt a kárpátaljai hadiárva gyermekeket is fogadja, hogy az alkotótáborral párhuzamosan egy rehabilitációs programban is részt vehessenek.

A tábor alkotótevékenységet és élményt kínál a Kárpátalján található, magyar tanítási nyelvű, általános és művészeti iskolák 8-12 éves magyar és ruszin diákjai számára.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

A támogatás jelképes átadására Balatonföldváron került sor ünnepélyes keretek között. A szimbolikus óriáscsekket Lehel Zoltán, a vállalat innovációs főmérnöke és szóvivője adta át Csete Örsnek, a Kárpátaljai Szövetség főtitkárának.

,,A Duna Aszfalt társadalmilag is felelős vállalatként feladatának és kötelességének tekinti, hogy azokon a területeken is támogatást nyújtson, amelyekre alaptevékenysége nem terjed ki."

"Az elmúlt időszakban egyre hangsúlyosabb lett a cég CSR-programja, melyben a tehetséggondozás, az egészségügy, a sport és a hátrányos helyzetben lévők kiemelt figyelmet kapnak” - mondta el Lehel Zoltán.

 


Fontos a vállalat számára az ifjúság- és tehetséggondozás

A Duna Aszfalt számára hosszú évek óta kiemelt fontosságú a társadalmi felelősségvállalás, melynek egyik fő támogatási területe az ifjúság- és tehetséggondozás, így tavaly nyáron például a gyönki iskola sporttermét újította fel 21,5 millió forint értékben. A sportteremre az iskola berkeiből indult és országos sikereket is elért Harmónia - Rend-Band Gyermekkórus és Zenekar hívta fel a figyelmet, akik később külföldi fellépéseik finanszírozásához és hangszervásárláshoz is jelentős segítséget kaptak az építőipar vállalattól.  

Nemrég a VII. Mechwart LEGO Robot Kupa pártfogói közt tűnt fel a cég, de a Kecskeméti Judo Club Mindenkinek aranyérem elnevezésű eseményét is felkarolta a Duna Aszfalt.

Galéria

KirakatDuna Aszfalt Zrt.társadalmi felelősségvállalás