2024.03.19, Kedd
Gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekeknek segít a MEVA
Fotók: Gyógyító Jószándék Alapítvány

Gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekeknek segít a MEVA

magyarepitok.hu

2019.10.21. 13:10 - Gyöngyösi Klaudia

Az érintett családoknak nagy szükségük van az anyagi és esetenként mentális támogatásra.

Hirdetés

Idén is hű maradt a hagyományokhoz a MEVA Zsalurendszerek Zrt., és nagyvonalú adományban részesítette a Gyógyító Jószándék – DMD-Izombeteg Gyermekek Alapítványát. A vállalat szerepe az intézmény életében kiemelkedő fontosságú, hiszen adományaival hosszú évek óta rendszeresen hozzájárul az alapítvány céljainak minőségi megvalósításához.

Izomsorvadásos gyermekeknek nyújt támogatást az Alapítvány

A 2002-ben létrehozott alapítvány célja, hogy megkönnyítsék a duchennes izombeteg gyermekek és családjaik életét. Ez a gyógyíthatatlan, fokozatosan romló állapottal jellemezhető izomsorvadás a fiúgyermekeket érinti. Nagy szükség van az érintett betegek és családtagjaik mentális és anyagi megsegítésére is.

Céljaik megvalósításához a szervezet folyamatosan keresi az anyagi forrásokat: pályáznak, jótékonysági koncerteket szerveznek, adók felajánlható százalékait várják, és a legnagyobb reményt a szponzorok adományaiban látják.

 

Számos építőipari cég is az adományozók táborát erősíti

Az adakozók közt több építőipari kivitelező és gazdálkodó szervezet is jelen van. A MEVA Zrt.-től és a többi adományozótól kapott összegek többek közt az alábbi területeken és tevékenységekben kerülnek felhasználásra az alapítványnál:

  • az érintett családokat széleskörűen tájékoztatják a betegségről;
  • segítenek a gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök, esetenként személyautó beszerzésében és lakások akadálymentesítésében;
  • táborokat és kétnapos családi találkozókat szerveznek, ahol az önkéntesek tehermentesítik az napi 24 órás „szolgálatban” levő szülőket;
  • jótékonysági rendezvényeket szerveznek - főleg az Óbudai Társaskörben – ahol lehetőségük nyílik összegyűjteni a találkozók és nyári táborok fedezetét.

Az Alapítvány a fenntartásához szükséges anyagi forrást a jótékonysági rendezvényekkel, a személyi jövedelemadó 1%-ával, pályázatokkal és magánszemélyek, cégek adományaival teremti elő. Nagy segítség nekik, hogy a társadalmi szerepvállalásban elkötelezett cégek fontosnak tartják a civil szervezetek munkájának támogatását.

Az alapítványban a kuratórium tagjai, a szervezők és a segítők is önkéntesek, akik térítésmentesen dolgoznak. A honlapon az alapítvány számlaszáma is megtalálható, ahová várják a további adományokat. További információk a www.duchenne.hu honlapon.

KirakatMEVA Zsalurendszerek Zrt.társadalmi felelősségvállalás

Hírlevél

Hirdetés