2024.03.19, Kedd
9000 háztartás áramellátását fedezik a Mol napelemparkjai
Illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

9000 háztartás áramellátását fedezik a Mol napelemparkjai

mti.hu

2019.10.21. 08:04 - Gyöngyösi Klaudia

A három saját beruházásban épült 18,4 megawatt kapacitású létesítmény mellé az olajcég megvásárolt egy öt megawattos parkot is.

Hirdetés

Tiszaújvárosban, Füzesgyarmaton és Százhalombattán állított üzembe három napelemparkot a Mol, ez utóbbi városban az olajfinomító területén. A három létesítmény együttes teljesítménye 18,4 Megawatt - mondta Ratics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a százhalombattai sajtótájékoztatón.

Ratics Péter - a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója - MTI 

A most átadott napelempark 14,5 hektáron, összesen 23 562 napelempanel beüzemelésével indult el. Ezzel a 6,71 megawattos létesítménnyel kiegészülve a három telephely több mint 9000 háztartás éves villamosenergia-igényét képes fedezi.


A fejlesztés a Mol stratégiájának része

A három saját beruházásban épült üzem mellé az olajcég megvásárolt továbbá egy öt megawattos parkot is Fehérgyarmaton.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az innovatív, megújuló technológia fejlesztés része a Mol 2030-ig szóló stratégiájának, amely ezúttal barnamezős telepítéssel a Mol ki nem használt ipari területein valósult meg.

A százhalombattai napelempark - MTI

A Mol ezen kívül a megújuló energiatermelés mellett is elkötelezte magát. A társaság 2018 januárjától Mol Limo néven közösségi autómegosztó szolgáltatást is kínál, és hamarosan több száz elektromos töltőt állít fel a régióban a Next-E konzorcium keretében.

Mi épül?napelemnapenergiaüzemépítésMOLSzázhalombatta

Hírlevél

Hirdetés