2024.03.19, Kedd
Stroke-betegek gyógyulását támogatja a Merkbau
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Stroke-betegek gyógyulását támogatja a Merkbau

magyarepitok.hu

2019.12.13. 07:49 - Almási Krisztina

A felajánlott adomány a Bács-Kiskun megyei intézmény stroke neurológiájának fejlesztéséhez járul hozzá.

Hirdetés

A Merkbau Kft. a társadalmi felelősségvállalás jegyében 3 millió forintot adományozott a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház számára. Az intézmény a támogatást a stroke neurológia progresszivitásának emelésére fogja fordítani.

Az átadóünnepségen dr. Szepesvári Szabolcs, az intézmény főigazgatója köszönetét és háláját fejezte ki a Merkbau felajánlásáért, amely lehetővé teszi, hogy a stroke kezelésének fejlesztése gyorsabbá és könnyebbé váljon. Elmondta, hogy a kórházban jelenleg számos fejlesztés van folyamatban, és ezek közül az egyik legnagyobb mérföldkövet az jelenti, mikor tavasszal az intézmény stroke neurológiája egy teljesen megújult környezetben, egy II-es szintű stroke neurológiának megfelelő technikai háttérrel és személyi feltételekkel, méltó körülmények között fogja várni a betegeket.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A stroke az egyik legsúlyosabb, rokkantságot okozó állapot, ami rengeteg beteget érint. A főigazgató kifejtette: ahhoz, hogy a rokkantak száma csökkenhessen, komoly előrelépésre van szükség ezen a területen. Kiskunhalas a megye fontos stratégiai városaként megfelelő helyszín ahhoz, hogy a stroke-ellátást a térségben megfelelően el tudja végezni. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, komoly anyagi ráfordítás is szükséges, amit a kórház önerőből kezdett el kialakítani. A Merkbau adománya ehhez a megkezdett munkához járul hozzá.

A kórház a támogatásból olyan eszközöket fog tudni beszerezni, ami a definitív ellátáshoz feltétlenül szükséges, így jövőre lehetőségük lesz egy II-es szintű stroke neurológiai központot létrehozni és működtetni. Dr. Szepesvári Szabolcs azt is kiemelte, hogy fontos felismerni, hogy mekkora a társadalmi súlya ezeknek a kisebb-nagyobb adományoknak.

Merényi Jakab, Merkbau Kft. (balra), és dr. Szepesvári Szabolcs, a kórház főigazgatója (fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Merényi Jakab, a Merkbau Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepségen elmondta, hogy a vállalat a 30 éves fennállása után eljutott odáig, hogy ebben a formában járuljon hozzá a társadalmi felelősségvállaláshoz. Bár a cég már a korábbi években is támogatott különféle intézményeket, most először gondoltak erre a társadalmi szerepvállalás jegyében. Hozzáteszi, hogy ehhez hozzájárult az is, hogy az üzleti partnereik részére küldött ajándékok helyett most erre a támogatásra fordították ezt az összeget.

A Merkbau igazgatója megjegyezte, hogy bár tudja, hogy ez az összeg csepp a tengerben, de bízik benne, hogy lökést jelent a kórház számára a tervezett stroke-fejlesztéséhez. Elmondta azt is, hogy a kórház főigazgatójával való egyeztetés után kiderült, melyik az a terület, ahol a leginkább szükség van az adományra, így alakult az, hogy a stroke neurológiájának fejlesztésére szánták ezt az összeget.

Meggyőződésünk, hogy a legjobb helyre került ez a támogatás, és bízunk benne, hogy ennyivel is hozzájárulhatunk a betegek gyógyulásához.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

 

Galéria

KirakatMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.társadalmi felelősségvállalásKiskunhalas

Hírlevél

Hirdetés