2024.03.19, Kedd
Ámítás helyett számítás: így lesz tökéletes a háztető
Fotó: Terrán

Ámítás helyett számítás: így lesz tökéletes a háztető

2021.07.20. 18:33

A tető felújítása vagy építése komoly beruházás, ezért mind a megrendelő, mind a kivitelező érdeke, hogy a munkálatokat körültekintő tervezés előzze meg. A minőségi alapanyagok kiválasztásán túl fontos előre kiszámolni, hogy miből mennyire lesz szükség pontosan, és mindez mekkora költséget jelent. A Terrán ebben is segítséget nyújt ingyenes, online kalkulátor szolgáltatásaival.

Az építőipari árak emelkedésével érthető, hogy minden építkezés vagy felújítás előtt álló azt szeretné tudni elsősorban, hogy mennyibe fog kerülni az új tető. Hiszen ennek ismeretében dönthet arról, hogy belevágjon-e most, vagy még gyűjtögessen kicsit. A Terrán tetőkalkulátorával egyszerűen és gyorsan megtudhatjuk az új tetőhéjazat hozzávetőleges anyagköltségét.

Csupán a tető formáját, hajlásszögét, méretét, a kiválasztott cserepet és felületkezelést kell megadni, az algoritmus pedig ezek alapján kiszámolja a bruttó árat, ami nemcsak az alapcserepek, hanem a kiegészítő cserepek, a tetőfólia, a kúpalátét, a hófogók és az eresz menti szellőzés kialakításához szükséges elemek, valamint a házhozszállítás díját is tartalmazza.

Így nem kell tartani attól, hogy később váratlanul extra költségek merülnek fel, mert nem számolt előre valamilyen tetőkiegészítővel.


Mennyi? Pont annyi!

A zökkenőmentes kivitelezés és a költségek optimalizálása szempontjából is fontos, hogy minden szükséges alapanyagból megfelelő mennyiséget rendeljünk. Elég kellemetlen, ha amiatt akad meg a munka, mert közben derül ki, valami elfogyott, de a megrendelő részéről hasonlóan bosszantó tud lenni, ha a befejezés után több raklapnyi felesleg marad rá. Az anyagszükséglet felmérése pedig még szakemberként is kihívás, hiszen a termékek paraméterei módosulhatnak a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően. A Terrán innovatív, a tetősíkba jobban belesimuló szellőző megoldásával például változott az anyagszükséglet, ezért érdemes kifejezetten az új szellőzőcserepekhez készült kalkulátort használni.

De a vállalat mérnök-szaktanácsadói díjmentesen elkészítik akár a teljes tetőhéjazat részletes anyagszükséglet-számítását is. Ehhez a rendelkezésre álló tetőterveket vagy rajzokat, méreteket, a héjazattal kapcsolatos elképzeléseit, a kiválasztott Terrán tetőcserép típusát, színét kell elküldeni.


Megéri naprakésznek lenni

Az új tető építése vagy a meglévő felújítása ma már egyre gyakrabban párosul napelemes rendszer telepítésével. A napenergia hasznosítása ugyanis nemcsak a környezet kímélése szempontjából vonzó, hanem azért is, mert jelentősen csökkenthető vele a villanyszámla.

Ma pedig már attól sem kell tartani, hogy az óriási szolárpanelek eltakarják a szép, új tetőfedést, ezzel pedig rontják az ingatlan összképét. A Terrán Generon napelemes tetőcserép ugyanis a héjazatba beépülve gondoskodik a környezetbarát villamosenergia -ellátásról.

Ráadásul a Generon esetében nem kell külön szolárcéggel szerződnie, akik többségében külföldi termékeket forgalmaznak, hanem közvetlenül a magyarországi gyártótól tájékozódhat, vásárolhat, ezzel pénzt és időt is spórolva. Az online ajánlatkérő felületen könnyedén, kötelezettségek nélkül meggyőződhet arról, hogy a napelemes technológia csúcsa elérhetőbb, mint gondolná. A legfontosabb adatok (a tető hajlásszöge és tájolása, a havi villanyszámlája vagy az éves áramfogyasztás, kiválasztott inverter típusa) megadása után az automatikus kalkulátor rövid időn belül elküldi a személyre szabott indikatív árajánlatot, így naprakészen tervezheti meg álmai háztetőjét.

KirakattetőcserépTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.