2024.03.19, Kedd
Könnyű cserepekkel az időtálló tetőért
Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Könnyű cserepekkel az időtálló tetőért

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

2022.09.15. 13:35

Beköszöntött az ősz, sokan még a hideg idő beállta előtt belevágnak a tetőfelújításba, és vannak akik a tervezés fázisába lépnek. Energetikai korszerűsítés szempontjából nem mindegy, hogy milyen tető fedi a házat, hogyan védi a környezeti hatásoktól. Ahogy az is rendkívül fontos, hogy a tetőszerkezetre milyen súlyú cserepek kerülnek.

A tető állapota nagyban befolyásolja az épület élettartamát, hiszen védi az időjárás viszontagságaitól. Így az őszi időszakban is sokan vágnak bele tetőfelújításba, még mielőtt megérkezik a hideg évszak.

Erős, ugyanakkor könnyű

A felújítás egyik fontos kérdése, hogy a már meglévő tetőszerkezet elbírja-e az új cserepeket, nem okoz-e kárt az épület szerkezetében. A Terrán Synus tetőcserepe beton alapanyagának és kialakításának köszönhetően egyszerre erős, ugyanakkor rendkívül könnyű, így kevésbé terheli a tetőszerkezetet.

A több mint száz éves Terrán 2014-ben vezette be legkönnyebb tetőcserepét, amely már a következő évben Construma díjat nyert.

A Synus termékcsalád sikerességét bizonyítja, hogy évente több millió darabot értékesítenek belőle, bevezetésétől tavaly év végéig több mint 65 millió darab kelt el Magyarországon. Népszerűségének titka, hogy súlya könnyű, ugyanakkor szerkezete tömör, a beton alapanyag miatt erős, ellenáll szélnek, esőnek, viharnak. Egyaránt keresik azok, akik felújítás előtt állnak és azok is, akik újépítésű házukat tervezik.

Impozáns színválaszték

A Synus klasszikus, hullámos kialakítású tetőcserép, nyolc színben érhető el: a hagyományosabbnak mondható téglavöröstől, a meggypiroson át, egészen a modern feketéig, így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

 


Egyedülálló felületkezelések

A Synus termékcsalád ráadásul négyféle felületkezelési eljárással kapható. A ColorSystem minden eddiginél tartósabb színt ad a meggypiros és mogyoróbarna cserepeknek, az Elegant pedig a tégla, sötétbarna és fekete Synus tetőcserepeket teszi  rendkívül simává és ellenállóvá.

A Korall, Mocca, és Moon típusok nemcsak színükben, de tartósságukban is különlegesek, köszönhetően a prémium felületkezeléseknek. 

A mai technológiai tudás egyik legmagasabb szintjét képviseli a Resistor felületkezelési eljárás, amely a fokozott színvédelmen túl, sok tulajdonságában túlmutat korunkon. Olyan felület kialakítását teszi lehetővé a Korall és Mocca termékeknél, amely kidolgozottságával, felhasznált alapanyagaival a jelenlegi egyik legmagasabb minőséget képviseli. Használatával rendkívül ellenálló, kemény felületkialakítású, kiváló kopásállósággal rendelkező cserépfelület mellett tesszük le a voksunkat. Fokozott védelemmel lép fel a mohásodás ellen, öntisztító hatásának köszönhetően esztétikus, hosszantartó fényes megjelenést biztosít. 

A modern építészet tetődizájnjában igen népszerűek a szürke és fekete színű tetőcserepek. A sötét erőteljesebben melegszik fel, így ez esetben kiemelt jelentősége van a hővédelemnek. A Terrán Synus Moon cserepeinél alkalmazott prémium felületkezelési eljárásával, a ClimaControllal a tetőcserepek közel 60 százalékkal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el. Ezzel csökken a tetőtérre nehezedő hőteher, valamint növekszik a komfortérzet.

Akár építkezünk, akár felújítunk, elengedhetetlenül fontos a tervezés. A megújult Terrán Tetőkalkulátor segítségével nagyságrendi árajánlat készíthető, de természetesen a pontos anyagszükséglet-számítással és tanácsadással a cég szakemberei állnak szíves rendelkezésükre.

KirakatTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.napelemTerrán Synus tetőcserép