2024.04.28, Vasárnap
Mestermunkák idén is: fókuszban a tetőcserepek
Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Mestermunkák idén is: fókuszban a tetőcserepek

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

2023.07.20. 08:00

A nagy múltú Terrán számára kiemelten fontos, hogy lehetőséget teremtsen a referencia értékű építészeti alkotások bemutatására, mind a szakma, mind a nagyközönség számára. A környezettudatosság hangsúlyos vállalása a Terránnak, ami nem csupán a vállalat filozófiájában és működésében, hanem termékeikben is megjelenik. Ennek szellemiségében hirdeti meg idén is építészeti, valamint tetőfedő pályázatát.

Ma már egyre fontosabb szempont mind a vásárlók, mind az építtetők számára az ökotudatosság és a mai igényeket csak korszerű építőanyagokkal lehet kielégíteni. A Generon a Terrán saját megoldása a zöldenergia-felhasználásra, a napelemes tetőrendszer minden egyes cserepe külön szolárpanelként működik. A prémium esztétikai élményen túl, így energiát is termel a fejünk fölött.

Építészek megmérettetése

A nagy múltú Terrán számára kiemelten fontos, hogy lehetőséget teremtsen a referencia értékű építészeti alkotások bemutatására, mind a szakma, mind a nagyközönség számára. Minél nagyobb figyelmet érdemelnek azok a kortárs magyar építészeti értékek, amelyek a megújuló energetikai megoldásokat és minőségi tetőkialakításokat reprezentálják.

A környezettudatos gondolkodás jegyében a Terrán idén is meghirdette építészeti pályázatát, terv, valamint megvalósult lakó- és középület kategóriákban.

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, idén is két mottó szellemében pályázhatnak az építészek: „Minőségi TERRÁN tetőrendszer az építészeti jövőképben” valamint „GENERON napelemes betoncserép, a jövő energiája már a jelenben”.

 

 

A kiíró idén is magas színvonalú, környezettudatos, a településképet szem előtt tartó munkákra számít, amelyek szemléltetik a Generon napelemes tetőrendszer, valamint a Terrán egyéb termékeinek építészeti és kreatív felhasználási lehetőségeit. A jövőbemutató ötletek, az anyag természetéből fakadó színvonalas építészeti, műszaki megoldások és az energiatakarékos épületmegvalósítás szintén fontos szempontok a bírálat során.

A nyilvános pályázaton építészek, építőművészek, tervezők vehetnek részt, pályázni tervekkel, valamint az elmúlt öt évben megvalósult épülettel lehet, 2023. október 25-ig.

Tetőfedők díjazása

A Terrán idén sem feledkezik meg a tetőfedőkrők, ezért meghirdeti pályázatát, amelyre tetőfedők, kivitelezők munkáit várják. A pályázat nem titkolt célja, hogy mind a szakmai, mind az építkezni szándékozó érdeklődők megismerhessék a Terrán tetőcserepekkel igényesen megtervezett és mesterien kivitelezett épületeket.

Pályázni lehet bármely – 2020. január 1. után – Magyarországon Terrán tetőcseréppel készült új vagy felújított lakó- és középülettel, illetve üdülővel, nyaralóval, mezőgazdasági, ipari, kereskedelmi vagy egyházi épülettel. A pályázatok elbírálásának szempontjai a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége, valamint az épület és a tetőforma összhangja, a fedés összképe.

Természetesen a legjobb pályázatok díjazásban részesülnek, valamint a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. saját költségén benevezi azokat az ÉMSZ “Év Tetője Nívódíj” versenyébe.

A pályázatok 2023. augusztus 1-től adhatók be, egészen október 31-ig.

 

Fotó: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

 

Mindig az együttműködés jegyében

A Terrán a kezdetektől alapvetőnek tartja a szakmai együttműködést, több platformon is támogatva az építészek, kivitelezők munkáját.

Ezt a célt szolgálja az ArchiCAD program alá beépülő Terrán AddOn, vagy az EnviMap rendszer, valamint azok a szakmai pályázatok is, amelyekkel az építészek, tetőfedők korszerű, környezettudatos referencia munkáikat megmérettethetik, bemutathatják az érdeklődőknek.

KirakatTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.Terrán Generonnapelemes tetőcseréptetőcseréppályázatok