2024.05.30, Csütörtök
Digitalizált kaméleon: mobil applikáció segít a fugaválasztásban
Borítókép: Mapei Kft.

Digitalizált kaméleon: mobil applikáció segít a fugaválasztásban

Mapei Kft.

2023.08.15. 14:52

A burkolatválaszték robbanásszerű bővülésével együtt szélesedett a fugák színkínálata is. Míg nem is olyan régen mindössze néhány fugaszín létezett, ma mintegy félszáz szín érhető el a Mapei kínálatában. Márpedig ötven színből lényegesen nehezebb választani, mint ötből. Ezt a döntést könnyíti meg a Mapei Fughe fugatervező mobil applikáció - derült ki a Mapei Kft. lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből.

Mint azt a tájékoztatásban kiemelték, nem kell többé csempével a hónunk alatt rohangálni és fuga színmintákat órákat próbálgatni az üzletekben, ugyanis a Mapei ingyenes fugatervező applikációjának letöltése után elég csak lefotózni a burkolatot, és az összes létező fugaszínt megnézhetjük a mobiltelefonunkon.

„Tizenöt éve a Mapei reklámfilmjében egy kaméleon segített fugaszínt választani egy fiatal párnak. Egy szaki tartotta a kezében a burkolat előtt a kaméleont, ami a kívánt fugaszínre váltotta a színét. Akkor még elképzelhetetlennek tűnt, hogy mindez egyszer valóra válik, ráadásul mindenki számára elérhető lesz a mobiltelefonján. Így változtatja meg az építőipart is, szinte észrevétlenül a digitalizáció” – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

Sokkal könnyebbé és gyorsabbá válik a látványtervezés

Az Android és iOS telefonokra letölthető alkalmazással megtervezhető a fugázó színe, típusa és szélessége, megnézhetjük, hogyan nézne ki a felületünk egy szűkebb vagy egy szélesebb fugával, világosabb vagy sötétebb fugaszín illik-e jobban a burkolólaphoz.

A valósághű vizualizáció révén a látványtervezés sokkal könnyebbé és gyorsabbá válik. A feltöltött fotók használatával a burkolat személyre szabható és elkerülhetők a költséges hibák, hiszem a kivitelezés előtt lehetőség nyílik megnézni milyen lesz a végeredmény

- hangsúlyozták a közleményben.

A fugaszín kiválasztása mellett az applikáció segítségével könnyedén kiszámíthatjuk, hogy milyen mennyiségre van szükségünk a kiválasztott termékből, elkerülhető a túl- vagy alulvásárlás. Hozzátették, ez a funkció a vásárlók mellett a szakembereknek is nagyon hasznos, mert segít pontosan megtervezni az anyagszükségletet.

A Mapei Fughe mobil alkalmazás ingyenesen letölthető az Apple App Store és Google Play áruházból.

 

 

Iparági hírekMapei Kft.építőipari alapanyagokdigitalizáció