2024.10.09, Szerda
Terrán KészTető: innovációk találkozása 
Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Terrán KészTető: innovációk találkozása 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

2024.10.08. 14:50

Ahhoz, hogy egy tető minden követelménynek megfeleljen, számos szempontból kell jól teljesítenie. Ehhez elengedhetetlen, hogy az alapot, magát a szerkezetet szakszerű tervezés, minőségi nyersanyagok, tűpontos gyártás, valamint professzionális kivitelezés jellemezzék. Mindez csúcskategóriás technológiával és gépparkkal párosítva. A KészTetővel garantált a legmagasabb színvonalú előkészítés, anyagmegmunkálás és megvalósítás a mögötte felsorakoztatott innovációknak és szakértelemnek köszönhetően. Nézzük, mit jelent ez a gyakorlatban!

A gyártás lelke, a technológia

A Terrán KészTetőhöz szükséges faanyagot CNC-robottechnológiával működő ácsszabász-gépek dolgozzák fel, amelyekkel egy munkanap alatt akár 30 m3 nyersanyag is megmunkálható, vagyis típustól függően naponta akár 2 teljes tetőszerkezet is elkészül.

A méretezés egy 4 fejes automata gyaluval történik, amivel a kisebb vetemedések szintén eltávolíthatók az egyenetlen faanyagokból.

 

Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

 

Előkészítés a maximalizmus jegyében

Az ügyfelek által biztosított felmérési adatok vagy a rendelkezésre álló tervdokumentáció alapján a Terrán elkészíti a szerkezeti terveket, amik a tető alaprajzát, a gerendakiosztásokat, a metszetrajzokat, a gerendajegyzéket és a 3D látványterveket is tartalmazzák, minden olyan információt, ami a megvalósításhoz elengedhetetlen.

Amennyiben már megkezdődött a kivitelezővel az egyeztetés, abba a 3D CAD-tetőtervezés fázisánál a vállalat szakértőjét is javasolt bevonni a teljes körű információszerzés, valamint a részletek minél pontosabb megismerése céljából.

Tetőfelújítás esetén a Terrán a legmodernebb LiDAR lézertechnológiával is képes felmérést végezni a tetőről, így garantálva a legpontosabb gyártási és kivitelezési folyamatokat.

Az anyagmennyiség a számítógépes tervezésnek hála milliméter-pontossággal meghatározható, ami hozzájárul ahhoz, hogy a hagyományos eljáráshoz képest akár 15%-kal kevesebb faanyagot kelljen felhasználni, jelentős mértékben csökkentve a költségeket.

 

 

Az értékek védelme

A faanyagvédelem a KészTető hosszú élettartamának egyik kulcsa. Az impregnálást programozható merítőkádban végzik, előre beállított ciklusok alapján, az előírásoknak megfelelő vegyszerrel, amelyet műbizonylattal is tanúsítanak.

A kezelés előnye, hogy a zöld színű, emelt hatóanyagú rovar- és gombaölő szer minden furatba, repedésbe és csapolásba behatol, kifogástalan minőségű ápolást biztosítva a szerkezetnek, páncélként megóva a faanyagot a penésztől is. 

A Terránnál készült szerkezetek a zöld színtől eltérő vagy speciális védelmet nyújtó kezeléssel is igényelhetők, ilyenkor a faanyagot magasnyomással permetezik, és egy keferendszerrel a felületbe dolgozzák. Ezzel a módszerrel 300 g/m2 égéskésleltető anyag is bejuttatható a fába, amit szintén műbizonylat támaszt alá.

 

 

Zölden másképp is

Azzal, hogy a cég a gyártás során kevesebb nyersanyagot használ fel, jelentős mértékben csökkenti a környezeti terhelést, zöldebbé teszi a tetőépítést. Ezenfelül a gyártás során keletkező faforgácsot egy kijelölt tárolóban gyűjti, ami később több módon is felhasználható. A forgács pormentes, ezáltal minőségi alomként és brikettként egyaránt alkalmazható. 

Legyen Ön is úttörő, ismerje meg a KészTetőt!

KirakatTerrán Generontetőcseréptetőépítéselőregyártás