2024.03.29, Péntek
Először hirdeti meg építőmérnök hallgatóknak szóló ösztöndíjprogramját a V-Híd Zrt.
Fotó: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Először hirdeti meg építőmérnök hallgatóknak szóló ösztöndíjprogramját a V-Híd Zrt.

magyarepitok.hu

2022.07.20. 15:30 - Kolinek Nóra

A V-Híd Zrt. képviselőiből és a BME Építőmérnöki Karának oktatóiból álló szakmai bizottság összesen három hallgatót részesít ösztöndíjban.

Hirdetés

A magyarországi vasútépítési piac vezető szereplője, a V-Híd Zrt. ösztöndíj pályázatot hirdet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karának alapszakos és mesterszakos hallgatói számára.

A V-Híd Zrt. a magyarországi építőipar egyik legfiatalabb, dinamikusan fejlődő vállalata, amely az ország számos pontján valósít meg európai uniós és hazai finanszírozású projekteket egyaránt. Célkitűzései között szerepel többek között a nemzetközi üzleti terjeszkedés, valamint az utánpótlás-nevelés támogatása is.

A program elsődleges célja a tehetséges és rátermett építőmérnök hallgatók támogatása, szakmai fejlődésük elősegítése és gyakorlati ismereteik bővítése.

 

Három hallgató részesülhet ösztöndíjban

A vállalat a hallgatók mellé mentorokat jelöl ki, akik szakmai tapasztalataikkal segítik a közös munkát. A pályázati időszak alatt a V-Híd Zrt. heti 8 órás feladatot biztosít hibrid munkavégzésben.

A támogatás 1 évre szól, melyet pályázati úton lehet elnyerni. A benyújtott pályázatokat egy, a V-Híd Zrt. képviselőiből és a BME Építőmérnöki Karának oktatóiból álló szakmai bizottság bírálja el. A bizottság összesen három hallgatót részesít ösztöndíjban.

A pályázati időszak 2022. július 15-től szeptember 5-ig tart. A pályázatokat a szakmai bizottság várhatóan 2022. szeptember 12-én bírálja el, az eredményről valamennyi pályázó e-mail-ben értesül.

A támogatott hallgatókat havi bruttó 200.000 Ft ösztöndíj illeti meg. A pályázatok kötelező tartalmi elemein túl, az elbírálás során előnyt jelent a meglévő vagy folyamatban lévő TDK dolgozat, megjelent vagy megjelenés alatt álló szakmai publikáció, demonstrátori, illetve szakkollégiumi tevékenység, továbbá releváns szakmai gyakorlat vagy tapasztalat.

 

Fiatal szakembereket kívánnak bevonni a vállalat kutatás-fejlesztési programjába

A V-Híd Zrt. a vasútépítési piac legtöbb ágazatában jelen van a tervezéstől a szállításon át minden létesítmény kivitelezéséig saját eszközökkel, saját munkaerővel, bizonyos esetekben pedig stratégiai partnerekkel közösen.

A cégcsoport jelenleg közel 1000 munkavállalóval dolgozik a hazai és nemzetközi vasúti piacon. A szellemi foglalkoztatottak aránya jelenleg 60 százalék körül áll.

A kivitelezési ágazat növekedése mellett hangsúlyt kap a kutatás-fejlesztés is, erre a területre minél több fiatal hazai mérnököt terveznek bevonni.

 Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, a vállalat rekordmértékű nemzetközi megállapodást kötött, melynek értelmében hazánkban kiépül egy vasútépítő gépeket karbantartó központ. Sárváry István vezérigazgató rámutatott, hogy a beruházással több tucat olyan munkahelyet teremtenek, amely a szakképzett magyar munkaerő számára itthon biztosít munkalehetőséget. Ezzel nem csupán a már az ágazatban dolgozók számára nyitnak ki egy új ajtót, hanem egyben hazai alternatívát is kínálnak a fiatal szakemberek számára.

Bővebb információt és a pályázat további feltételeit itt találják az érdeklődők.

Kötött pályaV-Híd Építő Zrt.ösztöndíjBMEBudapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Hírlevél

Hirdetés