2024.04.23, Kedd
Letették a mosonmagyaróvári sportcsarnok alapkövét

Letették a mosonmagyaróvári sportcsarnok alapkövét

2015.09.19. 08:54 - Oltyán József

Közel 1,8 milliárd forintból épül sportcsarnok Mosonmagyaróváron - mondta a város polgármestere a komplexum szerdán tartott alapkőletétele után az MTI-nek.

Hirdetés

    Árvay István (Fidesz-KDNP) részletezte: a közel húsz éve megálmodott sportcsarnok építésére az állam önrész-pótló támogatásként 240 millió forintot adott, a fennmaradó összeget a helyi vállalkozásoktól befolyó társasági adóból fedeznék. Hozzátette: az önkormányzat a folyamatos építkezés biztosítására 200 millió forintot elkülönített a költségvetésből.
     A mintegy 1300 ember befogadására alkalmas komplexum optimális esetben jövő tavaszra készül el, de ha elhúzódik a folyamat, mert a társasági adó lassabb ütemben érkezik be, jövő év őszére mindenképp el fog készülni - tette hozzá a polgármester.
     Elmondta azt is, hogy a sportcsarnokban szabvány méretű kézilabdapályát alakítanak ki, azon NB I-es mérkőzéseket is játszanak majd, de a küzdőtér átalakítható lesz kosárlabda- és röplabda-találkozók lebonyolítására is. 
     A lelátón fix ülőhelyen mintegy ezer ember foglalhat majd helyet, de a befogadóképességet szükség esetén mobil lelátókkal bővítenék.

Galéria

AktuálisMosonmagyaróvár

Hírlevél

Hirdetés