2024.05.25, Szombat
Máris érződik az építőipar élénkülése a Construmán

Máris érződik az építőipar élénkülése a Construmán

2016.04.06. 11:38 - Hegedűs Gergely

Díjátadóval nyitott Budapesten a régió legnagyobb otthonteremtési és építőipari kiállítása: a Construma-díjat a Mapei, a Bramac és az Internorm termékei nyerték el.

Hirdetés

A budapesti Hungexpón megnyitották a 35. alkalommal megrendezett Construmát, amely a régió legnagyobb otthonteremtési és építőipari kiállításának számít. A 20 ezer négyzetméteren 15 ország közel 600 kiállítóját felvonultató expó idén hat témacsoporttal - így az építőiparral, a megújuló energiával, a lakberendezéssel, a kertépítéssel, a lakóingatlanokkal, és a bútoriparral - várja a látogatókat.

A kiállítást Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy az építőiparban megindult fellendülés a kiállításon is tükröződik, a szerda reggel tapasztalt első jelek ugyanis nagyon magas látogatottságra utalnak. Hangsúlyozta, idén 124 új kiállító jelenik meg, és eredménynek könyvelte el, hogy ma már a kormány is fontos platformnak tartja a Construmát, ezt jelzi a CSOK információs központja az A pavilonban.

A megnyitó Lepsényi István, az NGM államtitkárának beszédével folytatódott, aki elmondta, az építőipar termelési értéke 2015-ben a bruttó hazai termék 3,7 százalékát tette ki, ami emelkedést jelent a 3,4 százalékos 2014-es adathoz képest. Részletesen kitért a magyar gazdaság eredményeire és a közelmúltban bevezetett otthontámogatási intézkedésekre, melyek az építőiparnak is esélyt adnak. Hozzátette, cserébe az iparágtól azt várják, hogy korszerű anyaggal, technológiával, szaktudással és magasabb színvonalú termékekkel jelenjen meg.

A megnyitón átadták az idei Construma-díjakat, melyeket

  • a Bramac Kft. 7 fokos tetőrendszere
  • az Internorm Ablak Kft. HF 410 fa/alumínium ablakrendszere
  • és a Mapei Kft. aquaflex roof plus folyékony vízszigetelő fóliája nyerte el.Az idei Construmát számtalan konferencia, szakmai nap, előadás és képzés színesíti, a részletes programok itt olvashatóak.

(magyarepitok.hu)

Galéria

AktuálisMapei Kft.ConstrumaBramac

Hírlevél

Hirdetés