2024.06.18, Kedd
Market Építő: elérte legmagasabb pontját a pesti belvárosban épülő campus
képek: CEU

Market Építő: elérte legmagasabb pontját a pesti belvárosban épülő campus

mti, market.hu, magyarepitok.hu

2015.12.15. 22:53 - Hegedűs Gergely

Az alapítása óta eltelt 20 évben 800 megrendelő választotta a Market Építő Zrt.-t, több mint 540 milliárd forint értékben. A több látványos projektet kivitelező vállalat most a Közép-európai Egyetem (CEU) Nádor utcai épületén dolgozik, mely a napokban elérte a legmagasabb pontját. A campus tervei Közép- és Kelet-Európában elsőként kiérdemelték a magas fenntarthatósági követelményeket támasztó BREEAM rendszer legjobb minősítését.

Hirdetés

A kivitelező Market Építő Zrt. a honlapján tudatta, hogy a Budapest belvárosában, az V. kerületben épülő, 15 638 négyzetméter területű ingatlan vasbeton szerkezetének legmagasabb pontja már 33,76 méteren van. Így a múlt csütörtöki bokrétaünnepség keretein belül ilyen magasra kellett a kivilágított földlabdás fát felemelni a toronydaru segítségével. Ez a fa az első olyan konkrét elem, ami a panorámás tetőkertbe kerül.

Az építkezés a tervek szerint halad, a 2019-re elkészülő campus hat épületből áll majd 35 000 négyzetméternyi területen. A cég megfogalmazása szerint a CEU új campusa egy modern, racionálisan működtethető, környezetbarát létesítmény lesz, ami megfelel a XXI. század elvárásainak amellett, hogy tökéletesen illeszkedik Budapest belvárosának képébe.

Hogy az építkezés a fenntarthatóság és tudatosság jegyében zajlik, jelzi, hogy az egyetem tervei kiérdemelték a BREEAM rendszer legjobb minősítését - Közép- és Kelet-Európában elsőként.

A Market Zrt. kedden az MTI-nek eljuttatott anyagában részletezte eddigi eredményeit. Az alapítása óta eltelt 20 évben 800 megrendelő választotta a céget, több mint 540 milliárd forint értékben, amelynek 90 százaléka piaci megrendelésre készült.

A vállalat évente körülbelül 50 beruházást valósít meg, amelyek legnagyobb részét ipari, logisztikai létesítmények, irodaházak, közintézmények és szállodák, valamint kereskedelmi célú ingatlanok és sportlétesítmények teszik ki.

Látványos épületei közé tartozik az FTC Stadion, a győri Audi gyár, az Origo filmstúdió, az Oxygen Wellness, az Árkád Bevásárlóközpont, a Eurocenter, a miskolci Takata gyár, a Budavári Hilton Hotel átépítése, a Klotild Palota, a Corvinus Egyetem, valamint a Vapiano éttermek. Az eddig beépített terület meghaladja a 4,3 millió négyzetmétert.     

Az elmúlt 5 évben 32 díjat nyert, amelyek között olyan nemzetközileg elismert kitüntetések szerepelnek, mint a European Property Awards, a Best International Hotel Interior, az Építőipari Nívódíj, illetve a The Architizer Award.    

A céginformáció szerint a Market Zrt. jegyzett tőkéje 1 milliárd forint. A részvények két tulajdonos kezében vannak, a többségi tulajdonos múlt év novemberétől a Garhartt Invest 2014 Zrt., míg a kisebbségi tulajdonos a cégalapító Scheer Sándor, aki jelenleg is vezérigazgatója a társaságnak. Korábban a fő tulajdonos a Wing Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. volt. A cég múlt évi árbevétele 49 milliárd forintot tett ki, a foglalkoztatottak száma pedig 227 fő volt.

Galéria

Market Építő Zrt.Mi épül?

Hírlevél

Hirdetés