2024.10.10, Csütörtök
Új betonüzemmel folytatja töretlen fejlődését a Market leányvállalata

Új betonüzemmel folytatja töretlen fejlődését a Market leányvállalata

magyarepitok.hu

2024.10.10. 08:01 - Hegedűs Gergely

Egy 2,5 köbméteres kényszer-keverővel, továbbá négy, egyenként 100 tonnás cementsilóval bővült a gyártási kapacitás.

Hirdetés

Új betonüzemet telepített a PREbeton Zrt. Erdőtelken. A Market Építő Zrt. a közösségi oldalán számolt be a leányvállalata fejlesztéséről, amely 2020 júliusa óta van jelen a Heves vármegyei településen.


Az éves termelés akár 66 000 köbméter betonra is növekedhet

A Market híre szerint a PREbeton a folyamatosan bővülő termelési igények kielégítésére és az egyenletes gyártás biztosításának érdekében bővítette gyártelepét.

Részletesen is kifejtették az előregyártó építőipari vállalat 960 millió forintos beruházását: a 21. század elvárásai szerint felújított toronyüzem egy 2,5 köbméteres kényszer-keverővel, továbbá négy, egyenként 100 tonnás cementsilóval bővíti a gyártási kapacitást. Az éves termelés így akár 66 000 köbméter betonra is növekedhet, új lehetőségeket teremtve a vállalat megrendelői számára.

„A legmodernebb szoftverekkel és gépészettel felszerelt üzem nemcsak a hatékonyságot növeli, hanem a téli működést is zavartalanul biztosítja” – olvasható a bejegyzésben.

A projektben a fenntarthatóság is kiemelt szempont volt, miután a PREbeton kiemelten törekszik az építőipari karbonlábnyomának csökkentésére. A beruházásban a napelemrendszerüket megduplázták, így most 400 kW energia előállítása is lehetségessé vált, amely a gyár energiaigényének 75-80%-át tudja fedezi. Emellett egy egyedi 200 kW kapacitású akkupakk is telepítésre került, amely tovább csökkenti az energiafelhasználást.


A fejlődés folyamatos a megalakulás óta

A Market Csoport tagjaként a PREbeton 2020. július 17-én adta át az Erdőtelken épített új vasbeton-szerkezet előregyártó üzemét. Ettől kezdve dinamikus fejlődést mutat, ahogy az cikkeinkből is kiderült: erre utal többek közt, hogy az első három évben árbevétele háromszorosára nőtt. A folyamatos erősödést az is mutatta, hogy 2022 júliusában megindult a termelés a PREbeton másodikként megépített üzemében, amely által 20 ezer négyzetméterre nőtt az addig 10 ezer négyzetméteres gyártási területük.

Az alapvetően csak látszóbetonnal foglalkozó, közel 100 százalékban nyugatról beszállított technológiát alkalmazó PREbeton zömében Magyarországon újnak számító eljárásokat honosított meg az üzemében. Eközben a cég által legyártott termékek kulcsszerepet játszottak a Market Csoport által kivitelezett óriásprojektekben: többek közt a BudaPart beruházásban, a JYSK ecseri logisztikai központjának vagy a MOL budapesti székházának építésénél is.

Hírlevél

Hirdetés