2024.04.20, Szombat
Heves megyei üzemmel bővült a Market-csoport kapacitása - galéria
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Heves megyei üzemmel bővült a Market-csoport kapacitása - galéria

magyarepitok.hu, mti

2020.07.17. 15:09 - Almási Krisztina

Az új vasbeton előregyártó üzem mérföldkő a vállalat életében: növeli az építkezések teljesítésbiztonságát.

Hirdetés

A mai napon átadták a Market-csoport érdekeltségébe tartozó PREbeton Zrt. új vasbeton-szerkezet előgyártó üzemét a Heves megyei Erdőtelken, amely 5,3 milliárd forintból valósult meg a kormány 2,5 milliárd forintos támogatásával. A gyár a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program segítségével épült meg, hogy termékei segítségével sokkal hatékonyabbá, gyorsabbá és az építési helyszínen környezetbarátabbá tudják tenni a kivitelezést.

A gyár beindítása egy új fejezetet nyit a Market-csoport életében, tovább erősítve a vállalat versenyképességét és hatékonyságát a magasépítés területén.

A PREbeton új üzeme 12 hónapon belül elkészült, tavaly augusztusban kezdődött el a kivitelezés - ez idő alatt nem csak maga az épület készült el, de a teljes technológiát is betelepítették, ehhez pedig mintegy 120 kamionnyi alkatrész érkezett.

 

A képre kattintva galéria nyílik. (Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

 

Mérföldkő a hazai építőiparban

Az eseményen Scheer Sándor, a Market Zrt. vezérigazgatója egyebek között arról beszélt, hogy a 185 milliárdos forgalom és a cég tavalyi eredménye tette lehetővé a beruházást. "Az üzem termel, elegendő munkája van" - jelentette ki. Most 50 dolgozójuk van, és a foglalkoztatottak számát akár százra is tudják emelni - tette hozzá.

 

Scheer Sándor

 

"Nem csak a környéknek, hanem a hazai építőiparnak is szerettünk volna valamit adni, ez a gyárberuházás pedig mérföldkövet jelent a hazai építőiparban. Olyan vasbeton előregyátó képességet telepítettünk ide, amelynek következtében nő az építkezéseink teljesítésbiztonsága" - mondta el az átadóünnepségen Báthory Balázs, a Market Zrt. innovációért felelős vezérigazgató-helyettese.

Azt is hozzátette, hogy a helyszínen olyan további innovatív megoldásokat fognak kifejleszteni, ami a teljesítésbiztonságot még tovább növeli majd.

A jövőbeni tervek között szerepel, hogy exportra is tudjanak termelni ebből a gyárból.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

 

Az állam folytatja az építőipar támogatását

Az átadón szintén felszólaló Varga Mihály pénzügyminiszter kifejtette: a gazdaságvédelem érdekében támogatni kell a beruházásokat, mert azok munkahelyeket teremtenek, és ma a munkahelyek a legfontosabbak.

"A kormány gazdaságvédelmi programja eddig 1,2 millió munkahelyet őrzött meg, 225 ezer munkahely részesült bértámogatásban" - jelentette ki, majd hozzátette:

a jövőben is szükség lesz az építőipari beruházások további támogatására.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

 

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.PreBeton Zrt.Erdőteleküzemépítés

Hírlevél

Hirdetés