2024.06.17, Hétfő
Megépült a Szolnok és Tószeg közötti kerékpárút első szakasza

Megépült a Szolnok és Tószeg közötti kerékpárút első szakasza

2015.12.17. 08:21 - Lengyelné Nagy Ildikó

Megépült a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltésén a Szolnok és Tószeg közötti kerékpárút első, mintegy négy kilométeres szakasza - közölte a projekt kommunikációját végző szolnoki Szféra-Tisza Kft. az MTI-vel.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a beruházás a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) tavaly nyáron átadott, 2,4 milliárd forintos szolnoki árvízvédelmi fejlesztési projekt 350 millió forintos kiegészítésének köszönhetően valósult meg uniós támogatásból.
A kerékpárút az Európai Kerékpárút Hálózat (EuroVelo) Lappföldtől Athénig vezető 11-es útvonalának egy szakaszát alkotja. Ezáltal a térségben Poroszlótól a szolnoki Sasi-kanyarig aszfaltozott töltéskoronán kerekezhetnek a kerékpárosok - olvasható a közleményben.     A tájékoztatás szerint a beruházással 238 kilométerre nőtt a burkolt töltésszakaszok együttes hossza a Kötivizig területén, amely jelentős mértékben elősegíti az árvízi védekezést és kerékpárútként is használható.     A hiányzó, Tószegig tartó mintegy 2,3 kilométeres, külön töltés építését igénylő második szakasz megépítéséhez a jogerős építési engedély rendelkezésre áll, a beruházás megvalósításához szükséges forrás előteremtése után kezdődhet a kivitelezés a közlemény szerint.     A beruházás kivitelezői a KÖTIVIÉP'B Kft., HSP Hídépítő Speciál Kft., és a Duna Aszfalt Kft. voltak.

mti

fotó: szolnokinaplo.hu

AktuálisSzolnokkerékpárút

Hírlevél

Hirdetés