2024.04.15, Hétfő
Megújul a vizes vb-re a Dagály környéke

Megújul a vizes vb-re a Dagály környéke

mti, magyarepitok.hu

2016.02.12. 19:37 - Hegedűs Gergely

A tervek szerint gyalogos és kerékpáros sétány épül a pesti rakpartra a Kossuth tér és Dagály fürdő közé. A vb-helyszínt és a Parlamentet hajóval is összekötnék, így az úszókomplexumhoz kikötő épül. Várhatóan megújul a Dráva utca és a Margitsziget főútja is.

Hirdetés

A 2017-es, Budapesten megrendezendő vizes világbajnoksághoz kapcsolódó egyes fejlesztések megvalósításáról is határozhat a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán. A testület dönthet a világbajnokság egyik központi helyszínéül szolgáló Margitsziget csatornázásáról és a gerincút felújításáról összesen mintegy 3,5 milliárd forint értékben. A tervezet szerint átépítenék a különböző rendezvényhelyszínek közötti Dráva utcai közlekedési csomópontot és felújítanák a Dráva utcát, ami mintegy 1,8 milliárd forintba kerülhet. A beruházások kivitelezőjének kiválasztására közbeszerzési eljárást írnak majd ki.    

Mint az előterjesztésben olvasható, a pesti rakpart Kossuth tér és Dagály fürdő közötti szakaszát is megújítják. A tervezett gyalogos és kerékpáros sétány biztosítja majd a közvetlen kapcsolatot a belváros és a világbajnokság fő helyszínéül szolgáló Dagály úszókomplexum között. A tervezői becslés alapján a megvalósítás várható költsége mintegy bruttó 6,2 milliárd forint, amelyhez bruttó 5,6 milliárd forint kormányzati támogatás várható.    

A Dagály úszókomplexum részeként kikötőket létesítenének, a Kossuth Lajos tér, a Batthyány tér és a margitszigeti rendezvénytér közötti vízi közlekedéshez. A fejlesztés becsült költsége mintegy bruttó félmilliárd forint, amelyhez - mint írták - teljes mértékben kormányzati támogatás várható.

A 2017-es vb-nek otthont adó uszodakomplexum a Dagály strandfürdő telkének északi részén, a Dunára merőlegesen épül. A kivitelező Market Zrt. január végén közel járt a tetőszerkezet befejezéséhez.

Galéria

Mi épül?vizes vb 2017Duna Aréna

Hírlevél

Hirdetés