2024.03.28, Csütörtök
A mai korhoz igazítják a hetvenes évekből ránk maradt angyalföldi művházat
egykor.hu

A mai korhoz igazítják a hetvenes évekből ránk maradt angyalföldi művházat

budapest13.hu

2016.07.19. 15:51 - Antal Zsófia

Kívül-belül átalakul a Láng Művelődési Központ Budapesten, az önkormányzat több mint egymilliárd forintot szán a teljes rekonstrukcióra.

Hirdetés

Budapest XIII. kerületének képviselő-testülete jóváhagyta a Láng Művelődési Központ Rozsnyay utca 3. szám alatti épületének korszerűsítését, melyet egymilliárd-kétmillió forint összegben támogat.

A Láng Kultúrházat a Láng Gépgyár részeként, az 1930-as évek végén hozták létre, majd 1970-ben átépítették. 1997. márciusban lett az önkormányzat tulajdona. Bár az épület aulájának felújítására 2002-ben sor került, a művelődési ház épülete mára több helyen beázik, fűtési- és szellőztető rendszerei, melegvíz ellátása elavult, időszerűvé vált a teljes rekonstrukció.

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. által készített beruházási célokmány szerint az épületet tartószerkezetig visszabontják, és új épületburkot építenek. Ebbe beletartoznak a külső falak, a homlokzatburkolatok, a nyílászárók, valamint a lapos tetők hő- és vízszigetelése.

A felújítás során klubok és alkotókörök befogadására alkalmas elrendezést alakítanak ki. A különtermek tükörrel, balett-padlóval, zajszigeteléssel készülnek el, a klubterem mobilizálható berendezést kap, a színház- és koncertteremben pedig 6x8 méteres mobilszínpad épül. A kiállító terek, öltözők, raktárak, irodák is megújulnak, minden helyiség teljes körű akadálymentesítéssel és wifi kapcsolattal valósul meg.

A felújítási terv része továbbá vegyes üzemű légtechnika kialakítása, valamint a járólapok, a fali burkolatok és a teljes aljzatburkolat cseréje. A világítástechnika megújításával, valamint a színpad és a nézőtér fölé motoros díszlethúzók telepítésével multifunkcionális tér alakul ki. A főbejárat változatlanul a Rozsnyay utca felől nyílik majd, de oldalsó és hátsó gazdasági bejárat is létesül a nagyterem és a büfé jobb kiszolgálására.

A felújítási munka ősszel kezdődik el és 2017-ben fejeződik be.

Mi épül?épületfelújításAngyalföld

Hírlevél

Hirdetés