2024.03.29, Péntek
Újjászülethet végre a Millennium évében épült csónakház
keptar.oszk.hu

Újjászülethet végre a Millennium évében épült csónakház

kisalfold.hu

2016.07.15. 16:37 - Antal Zsófia

Az ország legöregebb, győri csónakháza most a legszebb is lehet: az Unicentral Vagyonkezelő jóvoltából újul meg, kilátóját is visszakapja.

Hirdetés

Elkezdődhet a győri Radó-szigeten található Spartacus-csónakház felújítása. A másfél év alatt létrejött felújítási tervek már tavaly január óta készen állnak, a munka elindulását az teszi végre lehetővé, hogy az épületet jelenleg kezelő Unicentral Vagyonkezelő Kft. megveszi a csónakházat a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klubtól. Az 1896-ban, szecessziós stílusban épült műemlék jellegű létesítmény eladására elkészült a független szakértői vélemény, megtörtént a felértékelés, a vételár várhatóan 70 millió forint lesz.

Kovács Gyula, az Unicentral ügyvezető igazgatója a kisalfold.hu-nak beszámolt a felújításról alkotott elképzelésekről. Eszerint a létesítményt teljesen elbontják, s egy új, az árvíznek ellenálló vízzáró betonszerkezetre kerül a homlokzat az eredeti architektúrát megtartva. A kilátót is újra megépítik. A földszinten alakítják ki a hajótárolót, az öltözőket, illetve az edzőtermet, míg az emeleti részen 120 személy befogadására alkalmas kilátóterasz, konferenciaterem, öt kétágyas apartman és egy konyha épül. A beruházás összköltsége a korábbi tervek alapján körülbelül 350 millió forint lesz.

Papp Oszkár, a győri evezősök szakosztályvezetője elmondta: nagyon bíznak abban, hogy hamarosan tényleg megkezdődnek a munkálatok, mert a mostani állapot mindenki számára előnytelen. A klubnak nem volt anyagi kerete a csónakház rekonstrukciójára, az eladásból befolyó pénzt a szakosztály eszközfelújítására költik.

műemlékfelújításGyőrMi épül?

Hírlevél

Hirdetés