2024.03.28, Csütörtök
Oroszlány ipari fejlődése a lakóhelyekre is pozitívan hat
panoramio.com

Oroszlány ipari fejlődése a lakóhelyekre is pozitívan hat

MTI, oroszlany.hu

2016.08.29. 13:48 - Antal Zsófia

A város önkormányzata bérlakásokat újít fel a Petőfi udvarban az elérhető ingatlanok hiányának enyhítésére. A fejlesztés jövő tavaszra fejeződik be.

Hirdetés

Lazók Zoltán, Oroszlány polgármestere és Madarász András, a V-DBK Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője augusztus 23-án írták alá a vállalkozási szerződést a Petőfi udvarban található lakóépület felújítására.

Az oroszlányi önkormányzat bruttó 227 millió forintból újítja fel a Petőfi udvar 6-7. alatti 24 bérlakást, amelyeket piaci alapon lehet majd bérelni - mondta Lazók Zoltán a munkaterület hétfői átadása után. A szerződés a több mint kétezer négyzetméteres, háromszintes háztömb teljeskörű felújítása és szigetelése mellett tartalmazza a mellette lévő parkoló kialakítását is. A beruházás befejezésének határideje 2017. április 30.

A háztömb az 1950-es évek elején épült, jelenlegi állapotában már hosszabb ideje lakhatatlan, a tartószerkezeteken kívül teljes körű felújításra szorul. A ház szomszédságában lévő, hasonló kialakítású lakótömböt 2012-ben újította fel az önkormányzat, akkor kétszeres volt a túljelentkezés a lakásokra.

 

Munkaerőpiaci változás indokolta a fejlesztést

A gazdasági helyzet változásával néhány év alatt 5200 új munkahely jött létre a város ipari parkjában és Oroszlányban gyakorlatilag elfogytak a bérelhető, illetve megvásárolható lakások – magyarázta a polgármester. A munkaerőigény ugrásszerű változására reagálva egy vállalkozás a településen alakította ki Magyarország első mobil szállását is. A 40 fős lakókomplexum négy hónap alatt megtelt, így a szállót novemberig 120 férőhelyesre bővítik.

Mi épül?építőipari cégeképületfelújításOroszlány

Hírlevél

Hirdetés