2024.03.28, Csütörtök
Új üzemeltetési központot kap a Városliget

Új üzemeltetési központot kap a Városliget

ted.europe.eu

2016.08.09. 12:49 - Admin

A Városliget és a Főkert irodái mellett a liget fenntartásához szükséges eszközök és a Liget Budapest informatikai központja is új otthonba kerül.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzési hirdetményekről beszámoló TED honlapján megjelent a Városliget új Üzemeltetési Központjával kapcsolatos felhívás. A közbeszerzés tárgya a Hermina út mellett (a Bethesda utca magasságában) létesülő épülethez szükséges építészeti és szakági generáltervezés.

 

Irodák, gépek és zöldhulladék egy helyen

Az új központ a leromlott állagú Főkert Parkfenntartási Központ megszüntetése miatt épül, magában foglalja majd a Városliget Zrt. irodáit és a parkfenntartásért felelős cég, a Főkert Zrt. telephelyét is. A kiírásból kiderül, az új helyszín fog teret biztosítani a Városliget fenntartásához szükséges gépek, berendezések, szerszámok, növények, tápanyagok, növényvédő szerek, továbbá az átmeneti zöldhulladék tárolására.

 

A nagyközönség számára is nyitott lesz a központ

A négyemeletes épület összes területe 3 475 négyzetméter, ebből iroda funkció a kiszolgáló területeivel együtt 1 600 négyzetméter lesz, alatta mélygarázs fog épülni. A Városliget Zrt. mintegy 100 fő, a parkfenntartó Főkert mintegy 80 főnek elegendő irodaterületeket kap. Az épületben a teljes Liget Budapest projektet lefedő informatikai központ is létesül.

A közbeszerzés szövege szerint az épületben "közönségforgalmi" területek kapnak helyet, illetve az irodaterületeknek „közönségforgalmi” funkciója is lesz, napi átlag 50 fővel és napi maximum 100 fővel számolva.

Mi épül?Liget Budapest ProjektVárosliget

Hírlevél

Hirdetés