2024.04.16, Kedd
Vas, Békés és a Nyírség diákjai is felújított iskolákban kezdhetik a tanévet

Vas, Békés és a Nyírség diákjai is felújított iskolákban kezdhetik a tanévet

MTI

2016.08.29. 11:01 - Antal Zsófia

Országszerte összesen több mint egymilliárd forintból bővültek és újultak meg iskolák, óvodák, bölcsődék szeptemberre.

Hirdetés

Új oktatási épületek Pest megyében

Ecseren a Laky Ilonka Általános Iskola bővült, Budaörsön a Bleyer Jakab német nemzetiségi általános iskola gyógypedagógiai tagozata költözhet új épületbe - közölte Nagy Ildikó Emese városházi szóvivő. A budaörsi 500 négyzetméter hasznos alapterületű, teljesen akadálymentesített földszintes épület kivitelezését 320 millió forintból a LAM Ingatlanfejlesztő és Építő Zrt. végezte el, a teljes költséget az önkormányzat állta. A négy tantermet, könyvtárat, számítógépes és technikatermet, foglalkoztatót, konyhát, sportegységet is magába foglaló iskolában negyven, értelmileg enyhén sérült, illetve középsúlyos értelmi fogyatékos fiatal kezdheti meg az új tanévet.

A Bleyer Jakab Általános Iskola már meglévő épületében is sor kerül korszerűsítésre: a tornacsarnok és öltözők világítás korszerűsítése mellett a meglévő udvari játszótér is megújul, a munkát szintén a LAM Zrt. végzi.

 

30 intézmény újult meg Nyíregyházán

A nyári szünet ideje alatt harminc önkormányzati fenntartású óvodában, iskolában, kollégiumban, bölcsődében zajlottak felújítási munkák, a helyhatóság saját forrásból 186 millió forintot fordított az épületek rekonstrukciójára. Jövőre 700 millió forintos pályázati forrásból hat óvoda teljes körű megújítását tervezi a nyíregyházi önkormányzat.

 

Veszprémben számos kisebb felújítást végeztek

Mintegy 90 millió forintot költöttek oktatási intézmények korszerűsítésére Veszprémben - tájékoztatott Némedi Lajos, a város alpolgármestere. Emellett tízmillió forintból újul meg a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnoka. Az alpolgármester kifejtette: a város két általános iskolájában homlokzati nyílászárókat cserélnek, 28 millió forint értékben. A falvizesedés okozta károk felszámolására két iskolában költenek, összesen ötvenmillió forintot, vakolatcserére pedig egy intézményben hárommillió forintot szánnak. A középiskolai kollégiumban és egy általános iskolában vizesblokkot újítanak fel, 11 millió forint értékben.

 

Békés megye hét települését érinti az iskolai rekonstrukciós munka

Békéscsabán több oktatási intézményt is felújítottak a nyári szünetben - tájékoztatott Harangi Zsuzsa sajtóreferens. A Lencsési Általános Iskola területén 20-szor 40 méteres műfüves labdarúgópályát alakítottak ki 11 millió forintból. A Trefort utcai kollégium egyik épületszárnyának két szintjét újították fel 44 millió forintos belügyminisztériumi forrásból. További két általános iskolában nyolcmillió forintnyi önkormányzati forrásból újították meg a tornatermet kiszolgáló vizesblokkokat, valamint alakítottak ki három új tantermet.

Békésen húszmillió forintnyi önkormányzati forrásból alakították át egy volt bölcsőde épületét három osztályteremmé és egy tornateremmé. Gyomaendrődön az önkormányzat minden évben tízmillió forintot szán az oktatási intézmények nyári felújítására: idén világítást, homlokzatot korszerűsítettek, tetőszerkezetet javítottak, nyílászárókat cseréltek ki.

Gyulán egy óvoda felújítása és bővítése zajlott a nyári szünetben. A munkálatokra harmincmillió forintot pályázati forrás volt, amelyet tizenötmillió forint önerővel egészítettek ki - mondta Görgényi Ernő polgármester. Békés megye több településén, így Sarkadon, Kondoroson és Mezőberényben jelenleg pályáznak iskolafelújítási forrásra az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 

KLIK: Vas megyében harminc állami köznevelési intézményben volt korszerűsítés

A nyáron 24 millió forintot fordítottak a karbantartási és korszerűsítési munkákra - mondta Fodor István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szombathelyi tankerületének igazgatója.

  • Vasszécsenyben az Ambrózy-Migazzi István Általános Iskolában a vizesblokkokat korszerűsítették, világítótesteket cseréltek és megjavították a tetőt,
  • a szombathelyi Micimackó Óvodában felújítottak egy vizesblokkot és kicseréltek egy uszodai berendezést,
  • a Rum-Kastély Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumban hálószobák és tantermek parkettáját újították meg,
  • a Vasvári Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában öt tanterem padozatát cserélték ki,
  • a Kardos László Általános Iskola alsóújlaki tagintézményében a tornaszobát újították fel,
  • a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola épületének felújítására 3,5 millió forintot költöttek,
  • az Aranyhíd oktatási és nevelési központnak egy uszodai páramentesítő készüléket vásároltak 1,5 milllió forint értékben.
Mi épül?építőipari cégekNyíregyházaSzombathelyBékéscsabaGyulaóvodafejlesztésVeszprémBékés megyeiskolafelújításúj iskolaépületBudaörs

Hírlevél

Hirdetés