2024.03.19, Kedd
109 éves épületből lesz járási hivatal Békésen
(illusztráció)

109 éves épületből lesz járási hivatal Békésen

2016.09.23. 20:02 - Hegedűs Gergely

A 250 milliós beruházásban az egykori járásbíróság épületét újítják fel eredeti állapotának megfelelően.

Hirdetés

Új székhelyet alakítanak ki a Békési Járási Hivatalnak a város központjában. A Békés Drén, Békés-Vill és Proszerv alkotta konzorcium (a Békés Drén vezetésével) 250 millió forintért kivitelezi a beruházást.

Az 1907-ben épült ingatlan egykor Békés járásbírósági épülete volt, felújításának első hulláma már 2105-ben elkezdődött, a rekonstrukció az eredeti állapotnak megfelelően folyik. A munkálatok alatt felújítják és beépítik az első emeletet, valamint a tetőteret, ahol a járási hivatalok irodáit, vizesblokkjait és teakonyháit alakítják ki. Emellett a teljes tetőszerkezetet kicserélik és a homlokzatot is felújítják, a hivatal előtti területen pedig parkoló és kerékpártároló épül.

Izsó Gábor polgármester a projektről tartott sajtótájékoztatón elmondta, a fejlesztésnek köszönhetően lerövidülnek az ügyintézési idők, a járás 37 ezer ügyfele egyszerűen, egy helyen intézheti a legfontosabb ügyeiket. „Emellett azt is jelenti ez a változás, hogy egy újabb szép épülettel gyarapszik Békés, a város szívét is dekoratívabbá teszi majd a létesítmény” – fogalmazott a politikus.

A munkálatok 2017 februárjában érnek véget, a projektnek köszönhetően a hatósági és a gyámügyi osztály, a földhivatali osztály és 30-35 munkatárs költözhet be majd az épületbe.

Mi épül?építőipari cégekBékés Drén Kft.Békés

Hírlevél

Hirdetés