2024.03.28, Csütörtök
600 gyerek tanulhat korcsolyázni a megújult jégcsarnokban Zalaegerszegen

600 gyerek tanulhat korcsolyázni a megújult jégcsarnokban Zalaegerszegen

MTI

2016.09.01. 10:11 - Antal Zsófia

Befejeződött a Zalaegerszegi Jégcsarnokban a hűtőgépészet rekonstrukciója, valamint az öltözők felújítása.

Hirdetés

TAO (társasági adókedvezmény) fejlesztések keretében, mintegy 28 millió forintos ráfordítással az öltözőkben korszerűsítették az elektromos hálózatot, a fűtési és a melegvíztározó rendszert. Sor került a burkolatok cseréjére, az öltözőszekrényeket pedig a játékosok véleménye alapján gyártatták le – mondta el Neubauer Tibor, a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány alapítója.

További 35 millió forintot a hűtőgépészet rekonstrukciójára fordítottak. A csarnok jegét korábban egy ammóniás rendszerű, 12 éve működő gépház biztosította. Az elnyert támogatásból átépítették a villanymotorokat, így a pálya igénye szerint tudnak hűteni, ami a gyakorlatban 35-40 százalékos energiamegtakarítást eredményez. A régi berendezésnél félmillió forintos károkat okoztak a váratlan leállások, géphibák. A hűtőgépészetet ezért most olyan távfelügyelettel látták el, amelyen keresztül átprogramozhatják, vagy akár újraindíthatják a rendszert.

A Zalaegerszegi Jégcsarnokban augusztus elején elkezdődött a 2016/2017-es szezon. A minden korosztályt érintő jégkorongos és szinkronkorcsolyás oktatás mellett újra elindul az ingyenes ovikori és sulikori program: ennek keretében az előző szezonban 630 gyermek tanult meg korcsolyázni. Az idei évadban hasonló létszámra számítanak.

Mi épül?ZalaegerszegTAOsportberuházások

Hírlevél

Hirdetés