2024.03.19, Kedd
A Jászságban épít tornatermet a Fehér-Alu
(illusztráció)

A Jászságban épít tornatermet a Fehér-Alu

magyarepitok.hu

2016.09.29. 09:35 - Hegedűs Gergely

A mindennapos testnevelés mellett kosárlabdára, röplabdára, teremfocira is alkalmas lesz Jászfelsőszentgyörgy új tornaterme, amit az iskola mellett az egész település használhat.

Hirdetés

260 millió forintból épülő tornaterem alapkövét tették le Jászfelsőszentgyörgyön – derült ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményéből. A Közbeszerzési Hatóság értesítése szerint a beruházást a székesfehérvári Fehér-Alu Kft. kivitelezi, az új létesítményt várhatóan már jövőre birtokba vehetik a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település diákjai. A terem alapterülete mintegy 741 négyzetméter, belmagassága több mint 7 méter lesz, 2-2 tanulói öltözőblokk is épül hozzá.

Az Apponyi Albert Általános Iskola telkén épülő új tornaterem nemcsak a mindennapos testnevelésre, hanem kosárlabdázásra, röplabdázásra, teremfocizásra is alkalmas lesz. Bejáratának kialakítása lehetővé teszi majd az oktatási időn túli használatot és az önálló megközelítést, így a település polgárai a létesítményt sport- és egyéb programok megrendezésére is igénybe vehetik.

A sportberuházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg. Országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda épül és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg hazai költségvetési forrásból. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a jászfelsőszentgyörgyi beruházás mellett Tiszabőn tornaterem, Abádszalókon és Törökszentmiklóson pedig tanuszoda épül.

A Fehér-Alu Kft. székesfehérvári székhelyű 1999-ben alapított cég a Fehér cégcsoport tagja, legutolsó éves nettó árbevétele 1,2 milliárd forint.

Mi épül?építőipari cégeksportberuházásokFehér-Alu Kft.

Hírlevél

Hirdetés