2024.03.19, Kedd
A P&G 55 milliárd forintból fejleszti gyöngyösi és csömöri gyárait
frissdiplomas.hu

A P&G 55 milliárd forintból fejleszti gyöngyösi és csömöri gyárait

MTI

2016.09.27. 15:02 - Antal Zsófia

A kapacitásbővítő beruházás 250 munkahelyet hoz létre, s a P&G 40-nel több országba exportálja majd a magyar gyárakban előállított termékeket. A fejlesztés bejelentésével egyidőben az amerikai cég a kormány stratégiai partnerévé vált.

Hirdetés

A Procter & Gamble vállalat (P&G) 200 millió dolláros (azaz 54,6 milliárd forintos) beruházással ünnepli magyarországi jelenlétének 25. évfordulóját, emellett stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormánnyal.

Geraldine Huse, a P&G közép-európai régiójának vezérigazgatója a cég csömöri gyárában tartott ünnepségen arra hívta fel a figyelmet, hogy a vállalat 1200 embert foglalkoztat hazánkban, s eddig több mint 300 millió dollárt fektetett be magyarországi piacára. Mára a vállalat két legkorszerűbb üzemét üzemelteti itt. Az elsőként nyílt csömöri egységben női higiéniás termékeket gyártanak, Gyöngyösön pedig 2014 elején kezdte meg működését a babaápolási termékek előállítását biztosító gyáregység. Termékeikkel több mint 50 ország piacát szolgálják ki.

Az új beruházásokat ismertetve elmondta: a jövőben a Braun termékek csomagolását, valamint egyes Oral B termékek összeszerelését és csomagolását is a gyöngyösi gyárban végzik, továbbá bővítik a gyártási kapacitást Csömörön. A befektetések 250 új munkahelyet hoznak létre, a fejlesztésnek köszönhetően a magyarországi gyárak 90 ország piacát fogják ellátni világszerte.

 

A P&G-vel hetvenre nőtt a stratégiai partnerek száma

A stratégiai megállapodásról szóló dokumentumot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter írta alá kedden, a társaság csömöri gyárában. A stratégiai együttműködési megállapodás további beszállítói fejlesztésekre és az oktatási együttműködés növelésére terjed ki, s az aláírással a P&G lett a kormány 70-ik stratégiai partnere.

A miniszter az eseményen kiemelte: ma az amerikai vállalatok hozzák a második legtöbb befektetést Magyarországra, eddig összesen több mint 9 milliárd dollárnyit. Az 1650 hazánkban is működő amerikai vállalat több mint 100 ezer magyar embernek ad munkát. 1991 óta a P&G közép-európai térképén Magyarország a legjelentősebb szereplő, beszállítóinak 80 százaléka magyar vállalat.

Mi épül?GyöngyösüzemfejlesztésCsömör

Hírlevél

Hirdetés