2024.06.17, Hétfő
A világ legnagyobb passzívháza épül Zuglóban
herminabau.hu

A világ legnagyobb passzívháza épül Zuglóban

herminabau.hu

2016.09.02. 14:59 - Antal Zsófia

255 lakásos passzívház komplexum készül a Hermina Center beruházásában, a kivitelezők között a Colas is szerepel.

Hirdetés

Hermina Happy Land Passzívház néven három nyolcemeletes épület készül Budapest 14. kerületében, egyenként 85, összesen tehát 255 lakással. A projekt honlapja szerint ez a világ legnagyobb passzívháza.

A lakások 33 és 100 négyzetméter közötti alapterülettel rendelkeznek, illetve adott esetben erkély, loggia vagy terasz is tartozik hozzájuk, de lesznek köztük kertkapcsolatosak is. Négyzetméteráruk 410 ezer forinttól indul, a rezsiköltséget azonban mindössze 4000 forintra becsülik. A három épület parkosított közös kertjében futópálya, szabadtéri edzőpark, valamint zuhanyzóval is felszerelt pihenő, napozó terület lesz.

A lakások mellett a passzívházban 2300 négyzetméteren üzlet- és irodahelyiségek is nyílnak, melyek szintén megvásárolhatók vagy bérelhetők. Az átadást 2017 októberére ígéri a Hermina Center Kft.

Az építkezés jelenleg a teremgarázs szintjénél tart, ahol a szerkezetépítést a Colas végzi. Már több mint 6800 köbméter beton beépítése történt meg, később minden lakáshoz garázsbeállót illetve tároló helyiséget alakítanak ki.

A komplexumot Almásy Sándor épületfizika szakértő és számos passzívház mérnök tervezte, az épületfizika legújabb eredményeit figyelembe véve. A kivitelezés során hőhídmentes szerkezeteket, modern nyílászárókat és hőcserélős szellőztető berendezéseket használnak fel.

ColasMi épül?lakásépítéspasszívházúj építésű lakásokZugló

Hírlevél

Hirdetés