2024.03.19, Kedd
Új iskolaépületet kivitelez Baján a Merkbau

Új iskolaépületet kivitelez Baján a Merkbau

baja.hu

2016.09.22. 15:21 - Hegedűs Gergely

A közel félmilliárdos beruházásban háromszintes épület jön létre a bajai általános iskola felső tagozata számára.

Hirdetés

A tervezést és kivitelezést is magába foglaló közbeszerzést a Merkbau Kft. nyerte a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja (MNÁMK) beruházásánál, mely általános iskolások számára létesít új iskolaépületet – adta hírül a baja.hu.

A kiskunhalasi székhelyű Merkbau a beruházás során három szinten 8 tantermet és 2 csoportszobát épít meg, valamint az ezeket kiszolgáló helyiségeket és közösségi tereket. Az új épület a jelenlegi általános iskolai szárnyból emelt szintű zárt folyosón lesz megközelíthető. A beruházás összköltsége bruttó 460 millió forint, az összeget teljes egészében a fenntartó közalapítvány biztosítja.

Jelenleg a beruházást előkészítő munkálatok folynak, az építkezés érdekében megtörtént a campusnak a szomszédos telekkel történő egyesítése. Az építkezés októberben kezdődhet, a műszaki átadás szerződésben rögzített határideje a jövő június vége.

A fejlesztést az indokolta, hogy a megnövekedett diáklétszámot a rendelkezésre álló épületegyüttes már nem tudta maradéktalanul kiszolgálni. Az iskola évek óta kénytelen volt tantermeket bérelni. Az új épület a teljes felső tagozat megfelelő elhelyezését biztosítja az MNÁMK általános iskolájában.

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Mi épül?építőipari cégekBaja

Hírlevél

Hirdetés